18χρονος από το Coventry το νεότερο θύμα του κορωνοϊού στη Βρετανία

Ένας 18χρονος έφηβος από το Coventry είναι το νεότερο θύμα του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο που μετρά 47 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, από τους συνολικά 281. Θυμίζουμε ότι μόλις χθες καταγράφηκαν 665 νέα κρούσματα, με το Boris Johnson να απειλεί ότι θα κλείσει τα πάρκα αν ο κόσμος δεν τηρεί τις αποστάσεις που πρέπει.

Συγκεκριμένα, προειδοποίησε τον κόσμο ότι όσοι δεν ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές για την κοινωνική αποστασιοποίηση εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού «θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων ανθρώπων», και υπαινίχθηκε ότι θα μπορούσε να απαγορεύσει σε όλους τους Βρετανούς την έξοδο από τα σπίτια τους αν δεν τηρήσουν την προτεινόμενη απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους.

Ο καθηγητής Kiran Patel, επικεφαλής ιατρός στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Coventry και Warwickshire NHS Trust, δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα The Sun: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δυστυχώς ένας ασθενής που βρισκόταν σε θεραπεία για σοβαρό θέμα υγείας πέθανε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Coventry». Παράλληλα, εκ μέρους του ιατρικού προσωπικού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του άτυχου νεαρού.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνoϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται στις 5.683. Σύμφωνα με το Βρετανό πρωθυπουργό, οι πολίτες έχουν 24 ώρες προκειμένου να πάρουν στα σοβαρά τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης, διαφορετικά θα εφαρμόσει lockdown ιταλικού τύπου.