Πως έζησε τον κορονοϊό στην Αφρική ο Δ. Παπαδόπουλος, πρώην προπονητής του Απόλλωνα

«Στην αρχή δεν έδωσαν σημασία, αλλά μετά πήραν σχεδόν οριζόντια μέτρα. Είναι δίπλα το Μαρόκο που είχε αρκετά κρούσματα, αλλά περισσότερο θορυβήθηκαν με όσα τραγικά συμβαίνουν στην Ιταλία, αφού έχουν πολλές σχέσεις όπως και με την Γαλλία. Πλέον δεν κινείται τίποτα, έκλεισαν τα πάντα». Αυτά τόνισε ο πρώην προπονητής του Απόλλωνα, Δημήτρης Παπαδόπουλος ο οποίος φέτος μέχρι πρόσφατα εργαζόταν στην ομάδα Σους της Τυνησίας όταν τον ρωτήσαμε για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα της Αφρικής λόγω του κορονοϊού.
-Πότε ξεκίνησε να απασχολεί στην Τυνησία το φαινόμενο του κορονοϊού;
«Στις αρχές Μαρτίου, αλλά τώρα έχει μεγάλη έξαρση».
-Τι εννοείται όταν λέτε ότι έκλεισαν τα πάντα;
«Δεν αναφέρομαι μόνο στο πρωτάθλημα μπάσκετ ή στον αθλητισμό, αλλά γενικότερα. Σταμάτησαν όλα τα πρωταθλήματα σε όλα τα αθλήματα. Εκλεισαν υπηρεσίες, εμπορικά κέντρα, μαγαζιά, ξενοδοχεία, όπου υπήρχε συνωστισμός η κυβέρνηση της χώρας, χωρίς πολλά-πολλά έβαλε στοπ».
-Εσείς πώς και πότε πήρατε το δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα;
«Ημουν τυχερός και άτυχος μαζί. Τυχερός στη ζωή, άτυχος στο μπάσκετ. Γιατί για έναν πόντο με την ομάδα μου χάσαμε το πλεονέκτημα έδρας και με 2-1 στις νίκες μείναμε εκτός των τελικών των πλέι-οφ με το τελευταίο κρίσιμο παιχνίδι να διεξάγεται στην έδρα της αντίπαλης ομάδας, της Ράντες. Χάσαμε και μείναμε εκτός. Από την άλλη ήμουν τυχερός γιατί με τον αποκλεισμό μας πρόλαβα μάζεψα τα πράγματα του και επέστρεψα σχεδόν πριν 10 μέρες άρον-άρον στην Ελλάδα. Αν είχαμε προκριθεί στους τελικούς θα ήμουν ακόμη εκεί εγκλωβισμένος. Βέβαια πλέον δεν έχει σημασία η πρόκριση γιατί το πρωτάθλημα σταμάτησε όπως είπα και πιο πριν».
-Οι ξένοι παίκτες τι έκαναν;
«Εφυγαν όλοι κατευθείαν ή τουλάχιστον οι περισσότεροι από όλες τις ομάδες. Οταν σταμάτησε το πρωτάθλημα όλοι άρχισαν να αποχωρούν. Εγώ ήμουν από τους τελευταίους που έφυγαν».
-Eχετε επικοινωνία με την Τυνησία, μαθαίνετε νέα;
«Βεβαίως καθημερινά σχεδόν. Η κατάσταση δεν είναι καλή. Εχουν πλέον αρκετά κρούσματα. Φοβούνται πάρα πολύ γιατί δεν έχουν υποδομή. Το σύστημα της υγείας που έχουν είναι αρκετά πίσω σε σχέση με την Ελλάδα ή με άλλες χώρες της Ευρώπης. Αν ο ιός εξαπλωθεί θα είναι μια καταστροφή για την Τυνησία. Δεν είναι μεγάλη χώρα, δεν έχει πλούτο. Για αυτό έκλεισαν τα πάντα μια και έξω. Δεν περίμεναν να αυξηθούν τα κρούσματα ή να έχουν θανάτους. Το επόμενο βήμα θα είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας».