Επί προσωπικού για τον κορονοϊό

Μένουμε σπίτι λοιπόν!
Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που μας δίνουν οι επιστήμονες σε συνεργασία με την κυβέρνησή μας.
Είναι ο ασφαλέστερος δρόμος που έχουμε ώστε να καταφέρουμε να βγούμε υγιείς από αυτή την πρωτοφανή κρίση λόγω του κορονοϊού.
Είναι ευκαιρία να συνδυαστεί η παραμονή μας στο σπίτι με δημιουργικές δραστηριότητες, όπως η εξ αποστάσεως εκπαίδευση που ήδη εφαρμόζεται, το διάβασμα βιβλίων και η παρακολούθηση ταινιών.
Κυρίως όμως είναι μία ευκαιρία να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μας που οι φρενήρεις καθημερινοί ρυθμοί δεν μας επιτρέπουν να βλέπουμε όσο θα θέλαμε.
Δεν πρέπει να υπάρξει ολιγωρία στα μέτρα προφύλαξης, ειδικά για όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Σε αντίθετη περίπτωση θα οδηγηθούμε στο δράμα που ζουν οι φίλοι μας οι Ιταλοί. Το παρακολουθώ με συντριβή, επειδή πέρασα μερικά από τα καλύτερα χρόνια μου σπουδάζοντας στην όμορφη γειτονική χώρα.
Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων μας δίνει μία ηρωική μάχη και ήδη ενισχύεται επιπλέον για να περιορίσει το κακό. Τους οφείλουμε τεράστια ευγνωμοσύνη…
Οι ζωές μας μέσα σε λίγες ημέρες έχουν αλλάξει λόγω. Θα χρειαστεί να αλλάξουν για μερικές εβδομάδες ακόμα, αλλά χρειάζεται υπομονή και επιμονή.
Είναι άγνωστες αυτή τη στιγμή οι μακροπρόθεσμες συνέπειες στην οικονομία – ελληνική και παγκόσμια – που σείεται συθέμελα από τις συνέπειες της νόσου.
Η Ελληνική κυβέρνηση κάνει συντονισμένες προσπάθειες με τους Ευρωπαίους ομολόγους της ώστε να βοηθηθούν καίρια οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι των κλάδων της οικονομίας που πλήττονται περισσότερο.
Όλοι κατανοούμε το μέγεθος της ευθύνης που φέρουμε προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος της απόλυτης καταστροφής. Αν συνεργαστούμε και τηρήσουμε τις οδηγίες έχουμε σοβαρές πιθανότητες να περιορίσουμε το κακό και να πετύχουμε μία περήφανη νίκη ως έθνος!
Μία νίκη προς όφελος της δημόσιας υγείας! Μια νίκη προς όφελος της ζωής!
Oλοι μαζί πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

*Ο Ιάσονας Φωτήλας είναι βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας