Σταϊκούρας: Υπό εξέταση η αναστολή καταβολής του δώρου Πάσχα

Υπο αξιολόγηση θέτει το υπουργείο οικονομικών το ενδεχόμενο αναστολής της καταβολής του δώρου του Πάσχα από τις επιχειρήσεις, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού.

Σε συνένετυξή του στην ΕΡΤ ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες για την στήριξη των επιχειρήσεων.

Σε ερώτηση αν μέσα στα μέτρα στήριξης εξετάζεται και η αναστολή του δώρου του Πάσχα ο υπουργός απάντησε : «Αξιολογείται» .

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των 800 ευρώ από τους μη μισθωτούς είπε ότι θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση του υπουργείο ώστε να περιληφθούν όσο το δυνατό περισσότεροι από τους κλάδους που έχουν συνέπειες από την υγειονομική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τόνισε επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των μεταχρονολογημένων επιταγών ενώ επανέλαβε ότι και οι τράπεζες θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλία να βοηθήσουν και τα φυσικά πρόσωπα στην κάλυψη των δανεικών του υποχρεώσεων .

Μίλησε επίσης και για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ στην επέκτασή του στα 750 εκ ευρώ μέχρι και το τέλος του χρόνου που αποφάσισε η Κεντρική Τράπεζα του Ευρώ . Συγκεκριμένα τόνισε το γεγονός ότι με την ένταξη της Ελλάδας στην αγορά κρατικών και εταιρικών τίτλων το κόστος δανεισμού θα υποχωρήσει όπως συνέβη και με τις άλλες χώρες μέλη της Ευρωζώνης . Η απόφαση τηςς ΕΚΤ μαζί με τη απόφαση του Eurogroup με την οποία δίνονται στην Ελλάδα η δυνατότητα για δημοσιονομική χαλάρωση η χώρας μας αντιμετωπίζεται πλέον ισότιμα με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωζώνης.