Κορωνοϊός: Ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε τρία λεπτά στην Ιταλία και κάθε δέκα λεπτά στο Ιράν


Τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ιταλία, όπου η διασπορά του κορωνοϊού αυξάνει ολοένα και περισσότερο τη λίστα των νεκρών αποτυπώνουν οι ψυχροί αριθμοί.

Με βάση τα χθεσινά στοιχεία, στην Ιταλία ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε τρία λεπτά, ενώ κάθε ώρα που περνά, 175 άνθρωποι μολύνονται από τον μολυσματικό ιό.

Το προηγούμενο 24ωρο και πριν ανακοινωθούν τα σημερινά στοιχεία, 475 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 4.207 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν. Συνολικά, οι νεκροί έφταναν τους 2.503 ανθρώπους, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων ήταν 31.506.

Κάθε δέκα λεπτά ένας άνθρωπος πεθαίνει στο Ιράν

Μεγάλη είναι η διασπορά του κορωνοϊού και στο Ιράν, όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Υγείας.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, κάθε 10 λεπτά ένας άνθρωπος πεθαίνει από τον κορωνοϊό και περίπου 50 άνθρωποι μολύνονται από τον ιό κάθε ώρα στο Ιράν», έγραψε στο Twitter ο Κιανούς Τζαχανπούρ.

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία του κορωνοϊού στο Ιράν έφθασε τους 1.284, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων έφθασε τα 18.407, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 149 νέοι θάνατοι και 1.046 νέα κρούσματα στην Ισλαμική Δημοκρατία, η οποία είναι η σφοδρότερα πληγείσα χώρα στη Μέση Ανατολή, με το δεδομένο ότι τα στοιχεία που ανακοινώνονται από τις χώρες της περιοχής είναι ελλιπή.