Ιερείς μεταφέρουν ψώνια στα σπίτια ηλικιωμένων! Η πρωτοβουλία και το μήνυμά τους

Νέα πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών στα Τρίκαλα προκειμένου να στηρίξει ευπαθείς ομάδες.

Συγκεκριμένα μέσω των νέων ιερέων, απευθύνεται σε όλους τους ηλικιωμένους ως και τα πρόσωπα εκείνα που υπάγονται στις ευπαθείς και ευάλωτες κατηγορίες, (σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ, του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ), ενημερώνοντας ότι διατίθεται στην παροχή υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης.

Αναλαμβάνει την εξυπηρέτηση σε ότι θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης, φροντίδας παροχής ειδών πρώτης ανάγκης ως και άλλων επειγουσών πρακτικών εξυπηρετήσεων, καλώντας τους όπως παραμείνουν εντός της οικίας τους.

Ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος και οι ιερείς ως «Καλοί Σαμαρείτες», ευαισθητοποιημένοι στον ανθρώπινο πόνο, με πνεύμα αυτοθυσίας και υπέρβασης και από αγάπη προς τον συνάνθρωπο κινούμενοι, ανέλαβαν και το βάρος αυτό.

Η τοπική εκκλησία αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους της πόλης και των χωριών, προτρέποντας τους: «Μείνε σπίτι – Είμαστε δίπλα σου». Ας μείνουμε όλοι μας δίπλα και πλάι ο ένας στον άλλο, στηρίζοντας τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας, για να μας βρει το τέλος αυτής της κρίσης πιο δυνατούς, πιο αληθινούς, πιο ανθρώπινους.

Πηγή: trikalavoice.gr