Θεσσαλονίκη: Αστυνομικές περιπολίες για το «μένουμε σπίτι»

Από χθες, Τρίτη, κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας μαζί με αστυνομικούς της ΕΛΑΣ – άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ – άρχισαν τις περιπολίες στο παραλιακό μέτωπο και σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, όπου χιλιάδες πολίτες βγήκαν για να κάνουν την βόλτα τους – με αφορμή και τον καλό καιρό – αντίθετα με τις συστάσεις του υπ. Υγείας και της κυβέρνησης και την καμπάνια «μένουμε σπίτι», ως μέτρο πρόληψης κατά του κορωνοιού.

 

Οι αστυνομικοί έκαναν συστάσεις στον κόσμο να επιστρέψει στα σπίτια τους και να μην συγχρωτίζεται, για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Από σήμερα το πρωί, η δημοτική αστυνομία κάνει « πέρασμα» και από τους ανοιχτούς χώρους άθλησης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Από τις προηγούμενες ημέρες μπήκε «λουκέτο σε όλα τα κλειστά γυμναστήρια, το δημοτικό κολυμβητήριο αλλά και τους περιφραγμένους χώρους ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τένις της πόλης. Ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα αρκετοί δημότες συγκεντρώνονται είτε στα υπαίθρια γυμναστήρια που υπάρχουν στις γειτονιές, κάνοντας χρήση των οργάνων γυμναστικής, είτε στα ανοιχτά γηπεδάκια για να τρέξουν και να αθληθούν.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και πνευμονολόγος στο επάγγελμα Δρόσος Τσαβλής, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε την κατάσταση «τραγική και παντελώς ανευθύνη» και τόνισε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να βάλει «λουκέτο» στο παραλιακό μέτωπο παρά μόνο να καθαρίζει και να απολυμαίνει με τις υδροφόρες και ειδικό απολυμαντικό υγρό τον χώρο, όπως και πράττει τις τελευταίες μέρες.

 

kathimerini.gr