Κορωνοϊός: Η Τουρκία κλείνει τα χερσαία σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία

Στην απόφαση να κλείσει τα χερσαία της σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία κατέληξε η Τουρκία, λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, από απόψε τα μεσάνυχτα κλείνουν τα χερσαία σύνορα προς Ελλάδα και Βουλγαρία, δηλαδή οι συνοριακές πύλες της Αδριανούπολης και του Κιρκλάρελι (Σαράντα Εκκλησιές).

Από απόψε θα απαγορεύεται η είσοδος και έξοδος από τα σημεία αυτά.

Οπως μεταδίδει το CNN Turk, δεν θα υπάρξει είσοδος και έξοδος από τις συνοριακές πύλες Pazarkule, İpsala και Uzunköprü στην Ελλάδα, και από τις χερσαίες συνοριακές πύλες στη Βουλγαρία.

Ωστόσο, δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στις εμπορευματικές μεταφορές στις συνοριακές πύλες. Οι δραστηριότητες μεταφορών θα συνεχιστούν στις διαδικασίες που καθορίζει το τουρκικό υπουργείο Υγείας και Εμπορίου.

Τι αναφέρει η σχετική τουρκική απόφαση

«Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν με τον ίδιο τρόπο στους Τούρκους, τους Έλληνες και τους Βούλγαρους πολίτες και τους υπηκόους τρίτων χωρών. Οι πολίτες της Ελλάδας και της Βουλγαρίας θα μπορούν να εισέλθουν στη χώρα μας στο πλαίσιο των μέτρων που καθορίζει το υπουργείο Υγείας. Οι Τούρκοι πολίτες που έχουν άδειες διαμονής στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία θα μπορούν επίσης να αποχωρήσουν», αναφέρει η σχετική δήλωση, όπως μεταδίδει η τουρκική έκδοση του Sputnik.

«Δεν θα επιβληθούν περιορισμοί στη μεταφορά εμπορευμάτων στις συνοριακές πύλες. Θα συνεχιστεί στο πλαίσιο των διαδικασιών που καθορίζει το υπουργείο Εξωτερικού Εμπορίου, Υγείας και Εμπορίου», προσθέτει μεταξύ άλλων.