Αυτά τα καταστήματα θα λειτουργούν από σήμερα

Νέα ημέρα ξημερώνει στο λιανεμπόριο από την Τετάρτη, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να κρατήσει ανοιχτά «τα απολύτως απαραίτητα», με στόχο να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού.
Η κυβέρνηση αποδέχθηκε το αίτημα του εμπορικού κόσμου και στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας που λαμβάνει για τον κορονοϊό αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικού εμπορίου.
Άλλωστε, με εξαίρεση ίσως τα καταστήματα τεχνολογίας και ηλεκτρικών, η αγορά υπολειτουργούσε και η ΕΣΕΕ, τα Εμπορικά Επιμελητήρια, αλλά και οι κατά τόπους σύλλογοι, είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση να αποφασίσει την αναστολή της λειτουργίας τους.
Ιδιαίτερα σε καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καλλυντικών, γενικού εμπορίου κτλ. η κίνηση από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ήταν σταδιακά έντονα πτωτική έως και ανύπαρκτη. Συνεπώς, η απόφαση βρίσκει σύμφωνη την αγορά, ενώ παράλληλα ενισχύει και τα μέτρα που απαιτούνται ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

 

ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΟΙΚΤΟΙ
Eτσι, από την Τετάρτη, ανοικτά θα παραμείνουν μόνο τα εξής καταστήματα:
> Σούπερ-μάρκετ
> Φαρμακεία
> Μίνι-μάρκετ
> Περίπτερα
> Κρεοπωλεία
> Φούρνοι
> Μανάβικα
> Υπηρεσίες ντελίβερι
> Πρατήρια καυσίμων
> Συνεργεία αυτοκινήτων
> Τράπεζες
> Υπηρεσίες κούριερ
> Pet shop
> Καταστήματα γεωργικών προϊόντων
> Καταστήματα επισκευής, όπως οπτικά και καταστήματα κινητής
Φυσικά, μπορούν να λειτουργούν και όλα τα καταστήματα που διακινούν εμπορεύματα με ηλεκτρονικό εμπόριο, κατ΄οίκον παραδόσεις ή takeaway.