Αγορές: Μετοχές, πετρέλαιο, χρυσός στο κόκκινο- Ρευστό αναζητούν οι επενδυτές

Βαθύ κόκκινο δείχνουν τα ταμπλό και σήμερα στις διεθνείς αγορές μετοχών και εμπορευμάτων, μετά τη χθεσινή ανάκαμψη. Ωστόσο υπό πίεση βρίσκονται ακόμη και στοιχεία ενεργητικού, που θεωρούνται παραδοσιακά ασφαλή καταφύγια, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν με κάθε τρόπο να πάρουν στα χέρια τους ρευστό. Η τάση αυτή αντανακλά τον πανικό που επικρατεί παρά τις δυναμικές παρεμβάσεις όχι μόνο κεντρικών τραπεζών, αλλά και κυβερνήσεων.

Ουσιαστικά οι αγορές έχουν δεύτερες σκέψεις για το εάν σχέδια ακόμη και όπως αυτό του Ντόναλντ Τραμπ να δώσει επιταγές 1.000 δολαρίων σε κάθε Αμερικανό, δηλαδή χρήμα στο χέρι, μπορούν να αποδώσουν σε ένα περιβάλλον τόσο έντονης αβεβαιότητας.

Στην περιοχή Ασίας- Ειρηνικού το μεγαλύτερο σφυροκόπημα δέχονται σήμερα οι μετοχές της Αυστραλίας, μετά το χθεσινό τους ράλι. Ο S&P/ASX 200 καταγράφει πτώση της τάξης του 6,4%. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί 1,2%. Πιο περιορισμένες είναι οι απώλειες στο Τόκιο, με τον Nikkei 225 να υποχωρεί 0,6% και στη Σαγνκάη όπου ο Σύνθετος Δείκτης είναι στο -0,2%.

Μικρή πτώση στα 1.525 δολάρια η ουγγιά καταγράφει και ο χρυσός, κόντρα στις προβλέψεις των αναλυτών ότι θα μπορούσε να απογειωθεί, καθώς οι επενδυτές τείνουν να στρέφονται σε αυτόν για ασφάλεια.

Σταθερά κάτω από τα 30 δολάρια το βαρέλι παραμένουν και οι τιμές του πετρελαίου. Εκείνη του αργού τύπου μπρεντ υποχωρεί 0,7% στα 28,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ του αμερικανικού αργού καταγράφει πτώση 1,7% στα 26,5 δολάρια.

naftemporiki.gr