ΠΑΤΡΑ: Η «Αγωνιστική Συνεργασία» για τον κορονοϊό – Η κατάσταση που επικρατεί στην Δημόσια Υγεία

Παρακολουθούμε με ανησυχία την κατάσταση που επικρατεί πανελλαδικά με την εξάπλωση των κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19. Αποδεικνύεται και με αυτό τον τρόπο, το ανεπαρκές και μη εφαρμόσιμο σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του. Άλλωστε, οι «βαρυσήμαντες» δηλώσεις της Κυβέρνησης για προσλήψεις τώρα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τώρα, όχι μόνο δεν επαρκούν, αλλά είναι ακόμα λιγότερες και από όσα ανέφερε προεκλογικά το κυβερνών κόμμα.
Σήμερα που τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται και το μοναδικό νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας (ΠΝ Ρίου), τέθηκε σε καραντίνα και εκτός εφημερίας, όπως είναι φυσικό, έχει μεγαλώσει και η ανησυχία, κάτι που έχει σημαντικό αντίκτυπο και στην προσπάθεια επιβίωσης των βιοπαλαιστών αυτοπασχολούμενων εμπόρων αλλά και άλλων κλάδων.
Πρόκειται για αποτέλεσμα που μας επηρεάζει λόγω της συνολικής κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας και στην περιοχή μας. Για παράδειγμα, το Νοσοκομείο του Αγρινίου λειτουργεί με μεγάλα κενά και σε ολόκληρη την Αιτωλοακαρνανία δεν υπάρχει νοσοκομείο αναφοράς. Πως θα αντιμετωπιστεί συνολικά αυτή η κατάσταση στην πόλη και το Νομό; Και όλα αυτά, την ίδια στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια, με ευθύνη της προηγούμενης Κυβέρνησης, έκλεισαν και το μοναδικό νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος, που δεν είχε αναφορά μόνο στην Πάτρα αλλά συνολικά στη Δυτική Ελλάδα.
Πρόκειται για ζητήματα που και άλλοι φορείς της πόλης μας έχουν καταγγείλει και τα οποία μας επηρεάζουν άμεσα. Αφορούν την κατάσταση που επικρατεί με την Δημόσια Υγεία συνολικά. Αφορούν και την κατάσταση που επικρατεί για την επιβίωσή μας, ως βιοπαλαιστές επαγγελματίες, λόγω της συνολικής ανησυχίας για πιθανή σημαντική αύξηση των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα, που μπορεί να επιφέρει σημαντική μείωση της κίνησης στα καταστήματά μας και στο Αγρίνιο.
Στην παρούσα κατάσταση επιβάλλεται να παρθούν άμεσα μέτρα ενημέρωσης και προστασίας του πληθυσμού με ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και μέτρα προκήρυξης προσλήψεων ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού σε όλες τις μονάδες δημόσιας Υγείας.
Απαιτούμε:
• Άμεση πρόσληψη μόνιμων και πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής μας. Να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ. Να ανοίξουν όλες οι κλειστές ΜΕΘ. Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Άμεσα να προσληφθούν οι επικουρικοί γιατροί ακόμα και αν δεν έχει παρέλθει το τρίμηνο από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης. Διορισμούς σε μόνιμες θέσεις όλων των υπηρετούντων σήμερα επικουρικών γιατρών.
• Άμεσα να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας και τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης να διατεθούν δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό.
• Να επαναλειτουργήσει άμεσα στην Πάτρα το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» που κάλυπτε σοβαρές και πάγιες ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας. Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα, ιατρικό υλικό και να διαθέτει όλες τις ειδικότητες γιατρών, αλλά και το απαραίτητο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Να αποτελέσει σήμερα νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση του ιού.
• Να διατεθούν στον πληθυσμό δωρεάν και με αποκλειστική ευθύνη του κράτους όλα τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ) και ιδιαίτερα στους χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός.

 

Ιδιαίτερα για όλους εμάς τους βιοπαλαιστές επαγγελματίες διεκδικούμε:
-Για όσο διάστημα χρειαστεί, να ανασταλούν προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, κάθε είδους μέτρο αναγκαστικής είσπραξης, οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού για όλους τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους με προτεραιότητα όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.
-Αντίστοιχα, με την ίδια προτεραιότητα, να δοθεί επίδομα στους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα εξαναγκαστούν να διακόψουν τη λειτουργία της επιχείρησής τους.

 

Με την υπάρχουσα διαμορφωθείσα κατάσταση, συνολικά για όλους τους συνάδελφους και συναδέλφισσες αυτοαπασχολούμενους και ιδιαίτερα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα ως 12.000 ευρώ (ανεξαρτήτως αν μπορεί να βρεθούν οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους σε καθεστώς προφύλαξης ή ακόμα και να νοσήσουν) διεκδικούμε:
-Την απαλλαγή μας από την καταβολή εισφορών για την ατομική μας ασφάλιση για το επόμενο 4μηνο, χωρίς απώλεια των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων
-Να διαμορφωθεί αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ και να μην καταβληθεί το τέλος επιτηδεύματος, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις οικονομικές συνέπειες που δεχόμαστε οι οποίες, ήδη αυξάνονται.
-Να μη χαθεί καμία ρύθμιση λόγω μη δυνατότητας αποπληρωμής των τρεχουσών δόσεων για το επόμενο 4μηνο σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ΔΕΗ, άλλους λογαριασμούς.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ: ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΝΩΝΤΑΣ, ΘΕΟΦΙΛΑΤΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΚΟΥΓΙΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΛΕΚΚΑ ΜΑΡΙΑ, ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΑΛΕΚΟΣ, ΤΗΛΙΓΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΡΟΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.