Κορωνοϊός – Χαρδαλιάς: Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα για πολίτες εκτός ΕΕ

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης τουκορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Συγκεκριμενα, από αύριο στις 6 το πρωί δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες που δεν είναι Έλληνες ή από χώρες της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως «δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη, που σχετίζεται αποκλειστικά για επείγουσα εργασία ή οικογένεια». «Έλληνες και αλλοδαποί από χώρες της ΕΕ μπορούν να εισέλθουν στη χώρα, αλλά με την ηχηρή σύσταση πως θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 μέρες» τόνισε.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε περιορισμούς στην κυκλοφορία προσφύγων και μεταναστών στους καταυλισμούς. «Στο πλαίσιο της διάδοσης του κορωνοϊού για τα ΚΥΤ, περιορίζεται η κυκλοφορία στους διανέμοντες στα ΚΥΤ. Θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης ατόμων ανά μικρές ομάδες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακόμη τόνισε πως θα απαγορευθεί προσωρινά στις λαϊκές αγορές, η διάθεση προϊόντων τα οποία δεν σχετίζονται με τροφές ενώ θα απογορεύεται ο ελλιμενισμός ιδιωτικών σκαφών από το εξωτερικό.

«Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό – Μπορούμε και πρέπει να νικήσουμε» τόνισε καταλήγοντας ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επαναλαμβάνοντας τη σύσταση «Μένουμε στο σπίτι».