Απίστευτος Μητροπολίτης Μόρφου: Για τον κοροναϊό φταίνε τα σαρκικά αμαρτήματα – Έτσι θα λυθεί το μεταναστευτικό

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Μόρφου, για τον κοροναϊό φταίνε τα σαρκικά αμαρτήματα και οι εκτρώσεις. Παράλληλα, κάλεσε τους πιστούς να προσέρχονται στις εκκλησίες, παρά το γεγονός ότι στην Κύπρο απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 75 ατόμων και η Αρχιεπισκοπή έχει δώσει ειδικές κατευθύνσεις για το θέμα του εκκλησιασμού.

«Η Παλαιά Διαθήκη δεν λέει παραμύθια. Όταν απομακρυνθούμε από τον αληθινό Θεό, όποτε έχουμε επιμονή στην επανάληψη κάποιας αμαρτίαις, ιδιαιτέρως των αμαρτιών που είναι σχετικές με τη πίστη, με τη μαγεία, με τις σαρκικές αμαρτίες. Επίσης όταν έχουμε αφύσικες σχέσεις εντός και εκτός γάμου και όταν κάνουμε την αμαρτία της έκτρωσης οδηγούμαστε στον κορωνοϊό. Αυτές είναι οι τέσσερις ομάδες των αμαρτιών».

Ο Μητροπολίτης Μόρφου «εξήγησε», μάλιστα πώς τα πιο πάνω σχετίζονται με τον κορωνοϊό: «Τι σχέση έχει με τον κορωνοϊό αυτό το πράγμα; Έχει! Διότι για να φτάσουμε σε αυτές τις επιδημίες, γιατί τα αίτια των επιδημιών δεν είναι τα μικρόβια τα υλικά τα σωματικά, είναι οι αμαρτίες όλων μας. Επαναλάβω. Οι μαγείες όλων των μορφών, τα αφύσικα σαρκικά αμαρτήματα, εντός και εκτός γάμου, οι εκτρώσεις, οι βλαστήμιες ή αθεΐες που γίνονται επάγγελμα πλέον, που γίνεται νόμος, που διδάσκονται. Νομίζετε πως αυτά θα μείνουν χωρίς συνέπειες; Και δεν τα φέρνει ο Θεός. Ο Θεός θα τα χρησιμοποιήσει για να κάνει θαύματα».

Ο Θεός έτσι θα λύσει το μεταναστευτικό

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μόρφου πήρε θέση και για το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας: «Το λέω σε σας τους μικρούς παπάδες. Όχι αύριο να σας πουν θα κολλήσουμε που τη θεία κοινωνία. Ο Θεός να μας φυλάει όχι από την αρρώστια αλλά από την ολιγοπιστία και την μικροψυχία.

»Ο Θεός θα χρησιμοποιήσει αυτές τις αρρώστιες για να λύσει προβλήματα, που τώρα φαίνονται σε μας άλυτα. Ένα μόνο θα σας πω. Θα λύσει το μεταναστευτικό μέσα σε αυτά τα προβλήματα. Και θα είναι ικανοποιημένοι όλοι».