Ο Δανίκας ζητά τώρα να… σφραγιστεί η Αμαλιάδα!

Μοναχά για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά! Ο λόγος για τον γνωστό κριτικό του κινηματογράφου Δημήτρη Δανίκα, ο οποίος, μετά από τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε κατά των καρναβαλιστών της Πάτρας, τα βάζει τώρα και με την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αμαλιάδα, ζητώντας το… σφράγισμα της!

Σε άρθρο του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος (www.protothema.gr) με τίτλο «Σφραγίστε την Αμαλιάδα», εκτός των άλλων, αναφέρει και τα εξής: «Το δηλώνω εξ αρχής. Είμαι από Αμαλιάδα. Καθημερινά λαμβάνω μηνύματα φόβου, τρόμου, μεγάλης ανατριχίλας. Όλοι, φίλοι και γνωστοί, σε κατάσταση πανικού στα πρόθυρα ψυχολογικής κατάρρευσης. Και η κατάσταση με την ταχύτητα που έχει αναπτύξει, μόνο ο Κορωνοιός ξέρει πόσους θα «πάρει» και πότε θα φρενάρει

Από την άλλη, βλέποντας τηλεοπτικά στιγμιότυπα από την πόλη Βουχάν της Κίνας, η γνωστή τοποθεσία που για πρώτη φορά εκδηλώθηκε ο θανατερός ιός, το στοιχειώδες που θα έπρεπε να είχε κάνει η κρατική μηχανή ήταν να λάβει μέτρα έκτακτης ανάγκης, κάτι που συνιστά “στρατιωτικό νόμο”. Ένα πράγμα μόνο μπορεί να φρενάρει τον κορωνοϊό. Για παράδειγμα, σφραγίστε την Αμαλιάδα».

Και για να δώσει την εντύπωση ότι δεν μιλά εκ του ασφαλούς, αν και συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, κάνοντας μια υπόθεση εργασίας σημειώνει χαρακτηριστικά: «Και να είσαι σίγουρος. Αν έμενα κι εγώ στην Αμαλιάδα θα εκλιπαρούσα να με σφραγίσουν μέχρι η πόλη να συνέλθει και να ανακάμψει!
Όσο περισσότερα μέτρα πάρουμε τόσο το καλύτερο. Ο «στιγμιαίος» αυταρχισμός σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι ο χειρότερος, του Covid19, εχθρός».

Μόνο που ο ίδιος δεν μένει στην Αμαλιάδα και προκρίνοντας για τον εαυτό του το ρόλο του σχολιαστή επί παντός επιστητού «πυροβολεί» επί δικαίων και αδίκων, ισοπεδώνοντας τους πάντες και τα πάντα, μέσα από την ασφάλεια του πληκτρολογίου.