ΕΚΤΑΚΤΟ: Τέταρτος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα – Νοσηλευόταν διασωληνομένος στο ΑΧΕΠΑ

Οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα έφτασαν τους τέσσερις, καθώς όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ πέθανε ένας από τους ασθενείς που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο.

Ο άτυχος άνδρας ήταν μόλις 53 χρονών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 53χρονος ήταν από την Κοζάνη.

Εργαζόταν στο νοσοκομείο της Καστοριάς, όπου και πιθανότατα κόλλησε τον κορωνοϊό.

Ο 53χρονος ήταν εργαζόμενος στο μικροβιολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου Καστοριάς και νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ.

Ο 53χρονος ήταν το πρώτο κρούσμα στη δυτική Μακεδονία, ενώ αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Ο άνδρας βρισκόταν στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου, με συμπτώματα αναπνευστικής ανεπάρκειας και πνευμονία. Όπως έγινε γνωστό, είχε περάσει πνευμονία πριν είκοσι ημέρες, και ως εκ τούτου ήταν ιδιαίτερα ευάλωτος στον ιό.

Τα τραγικά λάθη που οδήγησαν στον θάνατο του 53χρονου από κορωνοϊό

Ως κάτοικος της Σιάτιστας Κοζάνης, ο 53χρονος πήγε πρώτα στο τοπικό Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια πήγε με ταξί, συνοδεία του αδερφού του, στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Εκεί, όμως, δεν μπήκε σε καραντίνα αλλά νοσηλεύτηκε ως κοινό περιστατικό για μία ολόκληρη νύχτα σε πεντάκλινο, μαζί με άλλους τέσσερεις ασθενείς.

Όταν διαπιστώθηκε ότι αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα, τότε μεταφέρθηκε με ειδικό ασθενοφόρο στο ΑΧΕΠΑ, όπου και παρέμεινε μέχρι τον θάνατο του.

Η κατάσταση του εξελίχθηκε ραγδαία τις τελευταίες μέρες. Ανέπτυξε σοβαρή πνευμονία και δεν απάντησε στην αγωγή που του δόθηκε.