ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Άμεσα μέτρα προστασίας του πληθυσμού – Αίθουσα εξέτασης δημοτών και οδηγίες στο Κέντρο Υγείας Κ.Αχαΐας

Ο Δήμος δυτικής Αχαΐας μετέφερε αίθουσα κοντέινερ στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας.

Η ανακοίνωση του δήμου έχει ως εξής:

“Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, στα πλαίσια της καθημερινής συνεργασίας με το Κέντρο Υγείας και την υλοποίηση μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του Κορονοϊού, προχώρησε σε άμεσα μέτρα προστασίας του πληθυσμού. Σήμερα Σάββατο 14 Μαρτίου, με κινητοποίηση του μηχανισμού και των υπηρεσιών του καθώς με την υποστήριξη Τοπικών Προέδρων και εθελοντών, μετέφερε και τοποθέτησε στο χώρο του Κέντρου Υγείας της Κάτω Αχαΐας κοντέινερ που προορίζεται για επιπλέον αίθουσα εξέτασης δημοτών.

Όλοι μαζί με συγκροτημένο σχέδιο μπορούμε να περιορίσουμε την επέκταση της πανδημίας.

Ο Δήμος βρίσκεται σε επαγρύπνηση και έχει καθημερινή επαφή με τις υπηρεσίες προκειμένου να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία.

Δεν ξεχνάμε να τηρούμε αυστηρά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και των Ειδικών. Προσέχουμε και με ψυχραιμία θα τα καταφέρουμε”.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ

Επιστολή προς τους πολίτες της Δυτικής Αχαΐας

Αγαπητοί συμπολίτες,

με αίσθημα ευθύνης σας ενημερώνουμε ότι, για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού, η υπεύθυνη στάση του καθενός μας είναι κρίσιμη για να μην έχουμε μεγάλη διασπορά και θύματα.

Προστατεύουμε τους εαυτούς μας, τους γονείς μας, τους συνανθρώπους μας. Ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες: άνω των 70 ετών, ασθενείς με χρόνια προβλήματα υγείας (Σακχαρώδης Διαβήτης, Στεφανιαία Νόσο, Χρόνια Πνευμονοπάθεια, Ανοσοκαταστολή κ.α.) και υγειονομικούς.

Τί κάνουμε:

1. Σε περίπτωση που παρουσιάσουμε συμπτώματα ελαφράς λοίμωξης αναπνευστικού (πυρετός, βήχας) κλεινόμαστε σπίτι μας για 14 ημέρες και επικοινωνούμε τηλεφωνικά με το/τη γιατρό μας. Αν τα συμπτώματα επιδεινώνονται, επικοινωνούμε με τον ΕΟΔΥ στο 1135 ή με το τηλεφωνικό κέντρο του Κ. Υ. Κ. Αχαΐας.
2. Σε περίπτωση που ανήκουμε στις ομάδες υψηλού κινδύνου και εμφανίσουμε συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού, επικοινωνούμε με τον ΕΟΔΥ και μεταβαίνουμε στο εφημερεύον νοσοκομείο.
3. Περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας ΜΟΝΟ για απαραίτητες εργασίες.
4. Αποφεύγουμε χώρους συνάθροισης: ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, ΚΑΦΕ, ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ, άλλους κλειστούς χώρους.
5. Τα παιδιά πρέπει να περιορίζονται στο σπίτι και αν βγαίνουν έξω, μόνο σε ανοιχτούς χώρους χωρίς την επαφή με άλλα παιδιά. Το κλείσιμο των σχολείων ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ διακοπές.
6. Εφαρμόζουμε ΜΕΤΡΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΕΙΙΝΗΣ: Πλένουμε συχνά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή άλλα αντισηπτικά αλκοολούχα διαλύματα. Δεν ακουμπάμε το πρόσωπό μας με τα χέρια μας.
7. Προστατεύουμε τους γύρω μας. Βήχουμε και φταρνιζόμαστε στον αγκώνα μας κι ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.
8. Εφαρμόζουμε στο σπίτι μας καλό αερισμό και καθαριότητα με απλά απολυμαντικά, πχ χλωρίνη. ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ.

Αγαπητοί Συμπολίτες,

τα μέτρα της Πολιτείας δε θα είναι επαρκή, το υγειονομικό μας σύστημα θα καταρρεύσει αν δε δείξουμε ΤΩΡΑ την υπευθυνότητα που πρέπει.
Η κατάσταση της Ιταλίας ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να επαναληφθεί στη χώρα μας.
Η συλλογική και ατομική στάση ευθύνης είναι αυτό που πρέπει να μας χαρακτηρίσει για να βγούμε νικητές σε αυτή τη μάχη με την πανδημία του COVID 19.
13 Μαρτίου 2020