ΠΑΤΡΑ: Ποιος ήταν ο ασθενής από κορονοϊό που δεν άντεξε – Οι επίσημες ανακοινώσεις, τα ψηφίσματα και οι συλλυπητήριες δηλώσεις για τον αιρετό και άνθρωπο

Πραγματικότητα έγινε τα ξημερώματα ο 1ος νεκρός από κορονοϊό στην Ελλάδα καθώς ο 66χρονος από την Αμαλιάδα  που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου από τις 2 Μαρτίου άφησε την τελευταία του πνοή στις 3:15 το πρωί..

Ο εκπαιδευτικός είχε διαγνωστεί θετικός μετά από ταξίδι στο Ισραήλ , ένα ταξίδι που είχε ως αποτέλεσμα έναν πληθυσμό 56 ατόμων θετικών στον κορωνοιό και την πρώτη μεγάλη δέσμη μέτρων στη Δυτική Ελλάδα.

ΠΓΝΠ

Ανακοινώνουμε ότι ο ασθενής που νοσηλευόταν με SARS-CoV-2 στο ΠΓΝ Πατρών, κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα. Ο συγκεκριμένος ασθενής ήταν 66 ετών και νοσηλευόταν με σοβαρή πνευμονία και αναπνευστική ανεπάρκεια λόγω λοίμωξης από κορωνοϊό και βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Από 48ωρου παρουσίασε επιδείνωση με επιβάρυνση των βασικών λειτουργιών και απεβίωσε εν μέσω πολυοργανικής ανεπάρκειας , παρά τη μέγιστη υποστηρικτική αγωγή.

Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ

ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ ΜΑΜΜΗ

Σύμφωνα με το υπουργείο  Υγείας:

«Ο 66χρονος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που έγιναν, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15».

 

O εκλιπών ζούσε στην Αμαλιάδα και είχε καταγωγή από την Κρήτη. Υπηρέτησε ως καθηγητής και διευθυντής σε σχολεία του Πύργου -Αμαλιάδας-Χαβαρίου Κεραμιδιάς – Γαστούνης και δίδαξε στο Κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ήλιδας. Συνταξιοδοτήθηκε μετά από 33 χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας.

Ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1974 και κατά καιρούς κατείχε πολλές εκλεγμένες θέσεις. Ηταν συνδικαλιστής στον χώρο της εκπαίδευσης και από τον Μάιο του 2014 ήταν Περιφερειακός Σύμβουλος Νομού Ηλείας με το ψηφοδέλτιο «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ» του Απόστολου Κατσιφάρα.

Επιπλέον, ο 66χρονος ήταν υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015.

Στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Μανώλης Αγιομυργιαννάκης ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό «Δυτική Ελλάδα Μπροστά» του Κώστα Σπηλιόπουλου, με τον οποίο και εξελέγη εκ νέου Περιφερειακός Σύμβουλος.

ΠΑΤΡΑ: Ο περιφερειάρχης Νεκ. Φαρμάκης για την απώλεια του Μ. Αγιομυργιαννάκη – Το 1ο θύμα του κορονοϊού

 

AXΑΪΑ: Χαίρε Κ. Σπηλιόπουλου στο θύμα του κορονοϊού Μ. Αγιομυργιανάκη- «Φίλε Μανώλη θα μας λείψεις»

ΠΑΤΡΑ: Συλλυπητήρια Γεννηματά για τον πρώτο νεκρό από τον κορονοϊό – Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ομόφωνο Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για το θάνατο του περιφερειακού συμβούλου ΜΑΝΩΛΗ ΑΓΙΟΜΥΡΓΙΑΝΝΑΚΗ

Στην Πάτρα σήμερα, Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020, συνήλθε εκτάκτως το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, μετά το άγγελμα του θανάτου του Περιφερειακού Συμβούλου Π.Ε. Ηλείας, Μανώλη Αγιομυργιαννάκη.
Ο Περιφερειάρχης, ο Πρόεδρος και το σύνολο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας εξέφρασαν τη βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του συναδέλφου Μανώλη Αγιομυργιαννάκη που έφυγε πρόωρα από τη ζωή πολεμώντας γενναία ενάντια στο νέο κορωνοϊο.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο, ομόφωνα αποφάσισε:
• Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Τάκη Παπαδόπουλο, να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.
• Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και να τους επιδώσει το παρόν ψήφισμα.
• Να καταθέσει στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος.
• Να προβεί σε δωρεά στο «Χαμόγελο του Παιδιού» (παράρτημα Ηλείας), στη μνήμη του εκλιπόντος.
•Να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και να δημοσιευθεί στον Τύπο η παρούσα απόφαση.

 

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος, στο άγγελμα του θανάτου του εν ενεργεία περιφερειακού συμβούλου Μανώλη Αγιομυργιαννάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Άξιος και ικανός, τιμήθηκε από τους Ηλείους που τον εξέλεξαν σε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις Περιφερειακό Σύμβουλο και τίμησε την ψήφο τους με την αγωνιστικότητά του.
Μέσα από τη συμμετοχή του στα Περιφερειακά Συμβούλια γνωρίσαμε έναν ανήσυχο μαχητή. Η παρουσία του και η ενασχόληση του με την τοπική αυτοδιοίκηση φανέρωσε το πάθος και τη δυναμικότητά του, αλλά και μια ισχυρή προσωπικότητά με διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο του.
Θα λείψει πρώτα στην οικογένειά του, αλλά και σε όλους μας.
Εκφράζω στους οικείους του, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τη βαριά απώλεια.
Όλοι πενθούμε για τον άνθρωπο, τον φίλο, τον συνεργάτη, το θύμα μίας άδικης και ύπουλης πανδημίας. Έπεσε στη «μάχη», την οποία καλούμαστε να δώσουμε όλοι εμείς με υπευθυνότητα. Μία «μάχη» που θα την κερδίσουμε όλοι μαζί, με ψυχραιμία, και πειθαρχημένη υιοθέτηση των κανόνων».