Κορωνοϊός: Στοπ σε όλα τα ταξίδια από ΗΠΑ σε Ευρώπη για 30 μέρες -Με εντολή Τραμπ

Απαγορευτικό σε όλες τις πτήσεις από την Ευρώπη στις ΗΠΑ για 30 μέρες έβαλε ο Ντόναλντ Τραμπ!

Στο διάγγελμά του ανακοίνωσε πως από αύριο, Παρασκευή, αναστέλλονται όλα τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης, πλην της Μεγάλης Βρετανίας, προκειμένου να εμποδίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού. Με τα κρούσματα να αυξάνονται κατά χιλιάδες στην Ευρώπη, αλλά και κατά εκατοντάδες στις ΗΠΑ, ο Τραμπ αποφάσισε να πάρει αυστηρά μέτρα και να μην επιτρέψει αφίξεις από πτήσεις της Ευρώπης για τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο για πολίτες των ΗΠΑ και μέλη των οικογενειών τους, που όμως θα πρέπει να υποβάλλονται προηγουμένως σε εξετάσεις.

Αλλαξε γνώμη για τα εμπορεύματα ο Τραμπ
Ακόμη, ο Τραμπ είπε στο διάγγελμά του πως η προσωρινή απαγόρευση θα ισχύσει επίσης για εμπορεύματα και άλλα φορτία. Αυτό όμως, το πήρε πίσω λίγες ώρες αργότερα. «Ο περιορισμός σταματά τους ανθρώπους, όχι τα αγαθά», διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στην ανάρτησή του στο twitter, διορθώνοντας το «λάθος» του.

Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει το ταχύτερο μια μείωση των φόρων μισθωτών υπηρεσιών, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες, προκειμένου τα νοικοκυριά να διευκολυνθούν να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της επιδημίας, όπως και διάφορα μέτρα για την προσφορά αρωγής προς τις επιχειρήσεις, ειδικά τις μικρές επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Ο Τραμπ ταυτόχρονα ανήγγειλε την παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων και καταβολής χρεών για ορισμένες κατηγορίες φορολογουμένων, όπως και ότι η κυβέρνησή του σκοπεύει να διαθέσει «200 δισεκατομμύρια δολάρια επιπλέον ρευστότητας στην οικονομία».

 

Τραμπ: Αυστηρά μέτρα τώρα για να περιορίσουμε τον κίνδυνο
Παράλληλα, η αμερικανική προεδρία ανακοίνωσε πως ακυρώθηκαν προγραμματισμένες αυτή την εβδομάδα προεκλογικές συγκεντρώσεις του Τραμπ σε Κολοράντο και Νεβάδα, προληπτικά. «Αυστηρά μέτρα τώρα, θα περιορίσουν τους κινδύνους για αργότερα», έλεγε ο Τραμπ στο διάγγελμα, δίνοντας και οδηγίες προς τους πολίτες για την υγιεινή τους, αναφέροντας πως θα πρέπει να μένουν σπίτι αν φοβούνται πως έχουν συμπτώματα. «Δεν είναι οικονομική κρίση» συνέχισε αναγγέλλοντας μέτρα στήριξης στις επιχειρήσεις ύψους ως 50 δις δολάρια.

«Κανένα κράτος δεν είναι πιο οργανωμένο για την αντιμετώπισή του κορωνοϊού. Είμαστε όλοι ενωμένοι. Αφήνουμε στην άκρη τις πολιτικές μας διαφορές για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, κάνοντας έκκληση για ενότητα.