ΠΑΤΡΑ: Πόσα είναι τα επιβεβαιωμένα και πόσα τα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού – Κρίσιμα ο 64χρονος Αχαγιώτης – Τα πρώτα εξιτήρια και η νοσηλεία…στον «Αγ. Ανδρέα»

Πολλά άτομα  νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου.

Φτάνουν στα 18 επιβεβαιωμένα περιστατικά, που είναι στην Οφθαλμολογική Κλινική και άλλα 15 ύποπτα στην ΩΡΛ, τα πιο πολλά με ελαφρά συμπτώματα.
Ο ο 64χρονος ασθενής από την Κάτω  Αχαΐα  νοσηλεύεται διασωληνομένος στον θάλαμο αρνητικής πίεσης του ΠΓΝΠ. και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή αλλά σταθερή.

Δέκα (10) είναι τα πρώτα εξιτήρια ασθενών που αποχώρησαν μεν από το νοσοκομείο αλλά θα παραμείνουν σε κατ οίκον περιορισμό, με ιατρική καθοδήγηση.

Στο μεταξύ  η εκκένωση του β’ ορόφου του τριώροφου κτιρίου του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας” αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί για την υποδοχή ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού και νοσηλεία επιβεβαιωμένων.

Χειρουργική, Οφθαλμολογική, Πλαστική και Ουρολογική θα μεταφερθούν στον 6ο και 7ο όροφο του κεντρικού  κτιρίου και στον  3ο όροφο η Πνευμονολογική.

Ανακοίνωση καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόρδα

Στα 117 ανέρχονται τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, αφού το απόγευμα της Πέμπτης 12 Μαρτίου ανακοινώθηκαν ακόμη 18 νέα περιστατικά. Σε 10 σημειώνεται πως έχουν αυξηθεί τα «ορφανά» περιστατικά.

Τα 107 έχουν γνωστή επιδημιολογική σύνδεση, 82 είναι εισαγόμενα κρούσματα και 25 αποτελούν τις επαφές τους, ενώ 10 κρούσματα είναι χωρίς κάποια γνωστή επαφή.

Συνεχίζεται η διερεύνηση για 15 κρούσματα. Δύο ασθενείς έλαβαν εξιτήριο σήμερα, στη Θεσσαλονίκη