Αρνητικός στον κορονοϊό ο εργαζόμενος του «Blue Star Μύκονος» – Τέλος στην αγωνία των επιβαινόντων

Αρνητικό είναι το δείγμα του εργαζόμενου στο πλοίο «Blue Star Μύκονος» το οποίο απέπλευσε το βράδυ της Τετάρτης από την Καβάλα.

Το πλοίο νωρίτερα απέπλευσε από το λιμάνι της Λήμνου όπου παρέμενε από χθες το βράδυ στο νησί, με 341 επιβάτες και 77 μέλη πλήρωμα, μετά την αναφορά ότι μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κορονοϊό.

Νωρίτερα η Αttica Group, κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με τις λιμενικές αρχές και ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, το πλοίο δεν επιβίβασε επιβάτες από τους λιμένες αναχώρησης.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση της Attica Group

«Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης, κατόπιν οδηγιών του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με τις Λιμενικές Αρχές, το πλοίο BLUE STAR MYCONOS θα αποπλεύσει από τον λιμένα Λήμνου στις 15.00 προκειμένου να εκτελέσει το υπόλοιπο του δρομολογίου του για Μυτιλήνη-Οινούσσες-Χίο-Βαθύ Σάμου-Καρλόβασι-Φούρνοι-Αγ. Κήρυκο-Μύκονο-Σύρο-Πειραιά.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, το πλοίο δεν θα επιβιβάσει επιβάτες από τους λιμένες αναχώρησης. Οι ήδη επιβαίνοντες επιβάτες θα αποβιβαστούν στους λιμένες προορισμού τους και θα τους δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες με μέριμνα του ΕΟΔΥ.

Η Εταιρεία είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις Λιμενικές Αρχές και θα προβεί σε περαιτέρω ανακοίνωση για κάθε εξέλιξη».