ΠΑΤΡΑ: Ανήσυχοι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» – Συσκέψεις επί συσκέψεων και εν κρυπτώ συζητήσεις

Συσκέψεις επί συσκέψεων έν κρυπτώ και συζητήσεις επί συζητήσεων για μας χωρίς εμάς, εντολές και κατευθύνσεις με αντιδημοκρατικές-αντεργατικές και αυταρχικές μεθόδους και διαδικασίες
και το αποτέλεσμα
δυστυχώς στο ίδιο σημείο με το ξεκίνημα του προβλήματος.
Πριν λίγες ημέρες, μετά το μοιραίο λάθος του ΕΟΔΥ, που απ΄ ότι φαίνεται επαναλήφθηκε και στην Καστοριά, που σαφώς δεν μας αφήνει να νοιώθουμε ασφαλής και θωρακισμένοι, πιστέψαμε ότι θα συνέτιζε τους αρμοδίους και ότι θα είχαμε τα ενδεδειγμένα μέτρα και τις σωστές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις για το καλό όλων μας, μέτρα για τα οποία μιλάμε μέρες, χωρίς ποτέ κανένας τους να έχει ευαισθητοποιηθεί να μας καλέσει να συζητήσουμε γι΄ αυτά, να ακούσει τους προβληματισμούς μας και τις απόψεις μας ή ακόμη και να μας δώσει κατεύθυνση στήριξης, να συμβάλλουμε και εμείς στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος που σαφώς δεν έχει καλή και αισιόδοξη εξέλιξη.
Χθες, μετά από μεγάλη καθυστέρηση, είδαμε να ενημερώνονται σταδιακά και τμηματικά, σχετικά οι Συνάδελφοί μας και μάλλον απ΄ ότι φαίνεται καθόλου τυχαία.
Χθες είδαμε να διαμορφώνεται ό χώρος που ζητούσαμε της υποδοχής των περιστατικών εκτός του κτιριακού Νοσοκομειακού συγκροτήματος, ο χώρος που ζητούσαμε από την πρώτη ημέρα.
Χθες, είδαμε να εφαρμόζεται και στον ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ η ίδια λαθεμένη πρακτική του ΠΠΝΡΙΟΥ, να εισάγονται ¨ύποπτα¨ περιστατικά στο Νοσοκομείο και να νοσηλεύονται στη παθολογική κλινική του Νοσοκομείου μας, μονάδα εμφραγμάτων και όχι μόνον, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των δειγμάτων που μας επιβάλλουν να στέλνουμε, αν και δεν είμαστε νοσοκομείο υποδοχής.
Βέβαια πέρα από τα προαναφερόμενα είδαμε στην είσοδο των ΤΕΠ, πέρα από την μάχη της περιορισμένης μάσκας όπου διίστανται ακόμη οι απόψεις ποιοι θα πρέπει να τις φοράνε, να υποδέχονται τα περιστατικά, ένα άτομο της ασφάλειας και μία κοινωνική Λειτουργός, γεγονός απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο. Όπως ανεπίτρεπτο είναι και η έν κρυπτώ προετοιμασία Θαλάμων για να δεχθούμε ύποπτα περιστατικά, σε ένα Νοσοκομείο, πού έχει κοινό κλιματισμό σε όλους του τους χώρους, που δεν έχει ούτε θάλαμο αποσυμπίεσης και φυσικά που δεν είναι Νοσοκομείο υποδοχής, όπως προαναφέρουμε.
Αυτή η προχειρότητα, που θα την συζητήσουμε στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου μας, σαφώς και δεν είναι αποδεκτή και βεβαίως δεν μπορεί να συνεχιστεί
Επιβάλλεται και Πρέπει
να ξεκαθαρίσουμε τον ρόλο του Γ.Ν Πατρών.
ü Θα κρατάμε ύποπτα περιστατικά ή όχι, που και γιατί;
ü Θα διεκπεραιώνουμε τα δείγματα των ύποπτων περιστατικών και γιατί;
ü Θα είμαστε και εμείς Νοσοκομείο υποδοχής ή ΟΧΙ;

 

Επιτέλους ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ, ως οφείλεται και ξεκαθαρίστε τις θέσεις σας.
Όχι άλλο Νοσοκομείο σε ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ