Κορωνοϊός: Ο Τασούλας ανακοινώνει μέτρα για τη Βουλή -Θα γίνονται μόνο οι απαραίτητες συνεδριάσεις


Μέτρα θωράκισης του κοινοβουλίου από τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονωϊού αναμένεται να λάβει αύριο η Βουλή

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου θα ζητήσει αύριο έγκριση από τη Διάσκεψη των Προέδρων για λειτουργία της Ολομέλειας της Βουλής με μικρότερο αριθμό βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προτείνει η συζήτηση των νομοσχεδίων να είναι διαφορετικά οργανωμένη. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι δεν θα ανοίγει κατάλογος ομιλητών, αλλά οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες θα αποφασίζουν για περιορισμένο αριθμό βουλευτών οι οποίοι θα τοποθετούνται.

Παράλληλα, όταν υπάρχει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, αυτή θα διεξάγεται κανονικά, ωστόσο, ενδέχεται να διαρκεί ακόμα και δύο ώρες. Κι αυτό γιατί θα υπάρξει πρόβλεψη ώστε να μη βρίσκονται και οι 300 στην αίθουσα της Ολομέλειας, αλλά να καλούνται αλφαβητικά ή ανά περιφέρειες σε ομάδες των είκοσι ή τριάντα ατόμων.

Κορωνοϊός: Αναστέλλονται Επιτροπές και επισκέψεις στη Βουλή
Ακόμα η Βουλή θα αναστείλει πλήθος συνεδριάσεων επιτροπών, θα περιορίσει τις συνεδριάσεις τους στα απολύτως απαραίτητα και κυρίως μόνο στις συνεδριάσεις οι οποίες θα αφορούν σε νομοθετικό έργο.

Παράλληλα, θα περιοριστούν οι επισκέψεις. Ήδη εδώ και λίγες ημέρες η Βουλή δεν δέχεται επισκέψεις από σχολεία και ΚΑΠΗ, ενώ από σήμερα εξωτερικούς επισκέπτες δεν δέχεται ούτε η Βιβλιοθήκη του Κοινοβουλίου, ενώ και στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες έχει δοθεί «άτυπη» οδηγία να περιοριστεί ο αριθμός ατόμων που προσκαλούνται στη Βουλή.

Προβληματισμός υπάρχει στην υγειονομική μονάδα της Βουλής από το πλήθος ατόμων που επισκέπτονται καθημερινά το ιατρείο της Βουλής με συμπτώματα όπως συνάχι, βήχας και πυρετός. Σε πρώτη φάση οι ιατροί της Βουλής δίνουν ατύπως υποχρεωτική άδεια 2-3 ημερών σε όποιον ή όποια παρουσιάζει συμπτώματα. Η Βουλή θα αναμένει την εξέλιξη της κατάστασης και θα κινηθεί αναλόγως χωρίς να αποκλείεται η λειτουργία των υπηρεσιών σε κλιμάκια και για τα απολύτως απαραίτητα ούτως ώστε να περιοριστεί ο συγχρωτισμός.

Πάντως αρμόδιες πηγές από το κοινοβούλιο ανέφεραν ότι η Βουλή δεν μπορεί και δεν θα κλείσει ειδικά σε μια περίοδο κατά την οποία προκύπτει ανάγκη για άμεσες και έκτακτες νομοθετικές παρεμβάσεις .