Η συγκλονιστική φωτογραφία από την Ουχάν που έγινε viral: Γιατρός και 87χρονος ασθενής απολαμβάνουν το ηλιοβασίλεμα [εικόνα]

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού, που ξεκίνησε από την κινεζική πόλη αλλά και τα αυξανόμενα κρούσματα, έχουν επηρεάσει τις ζωές και την καθημερινότητα όλου του παγκοσμίου. Στην Ουχάν, που προσπαθεί να επανέλθει, υπήρξαν τα περισσότερα θύματα με την πόλη να έχει ερημώσει από την καραντίνα.

Η ελπίδα όμως βρίσκεται και στα πιο απίθανα σημεία, την πιο περίεργη στιγμή. Μια συγκλονιστική φωτογραφία κάνει εδώ και λίγες ημέρες τον γύρο του Διαδικτύου. Ένας γιατρός με λευκή στολή μεταφέρει ένα 87χρονο ασθενή με το κρεβάτι του και σταματούν για λίγο για να απολαύσουν μια μοναδική στιγμή.

https://twitter.com/chenchenzh/status/1235691767942479878?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1235691767942479878&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.bovary.gr%2Ffaces%2Fmy-best%2Fgiatros-asthenis-iliobasilema-oyhan-viral

 

Η χρήστης του Twitter, @chenchenzh, μοιράστηκε τη φωτογραφία στα social media, με την μοναδική στιγμή.

«Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ουχάν. Ένας 20-κάτι γιατρός από τη Σαγκάη πήγαινε έναν 87χρονη ασθενή που νοσηλευόταν ήδη για έναν μήνα για αξονική τομογραφία. Ρώτησε αν μπορούσε να σταματήσει να δει το ηλιοβασίλεμα. Του είπε ναι. Απόλαυσαν τη στιγμή μαζί», έγραψε στη λεζάντα.

Η συγκινητική φωτογραφία που δίνει ελπίδα για το μέλλον έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο γιατρός, που ακούσει στο όνομα Liu Kai, είπε στο CGTN ότι βρήκε τη στιγμή «αξιομνημόνευτη». «Εγώ και ο κύριος Wang θα συνεχίσουμε να παλεύουμε τον κορωνοϊό πλάι-πλάι και θα αγκαλιάσουμε τη νίκη όσο πιο γρήγορα γίνεται», κατέληξε.