(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Αναγκαίοι οι κανονισμοί λειτουργίας λαϊκών αγορών – Επίσπευση της ψήφισης

Tην άμεση ανάγκη επίσπευσης της ψήφισης των κανονισμών λειτουργίας λαϊκών αγορών ζητά από τους Δήμους της Π.Ε. Αχαΐας η οικεία Επιτροπή Λαϊκών Αγορών, καθώς σε πρόσφατη συνεδρίασή της διαπιστώθηκε ότι οι Δήμοι δεν έχουν εκδώσει ή αποστείλει τον προβλεπόμενο «Κανονισμό Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών», με αποτέλεσμα η Επιτροπή να μην μπορεί να εξετάσει με αποτελεσματικότητα και να γνωμοδοτήσει σε θέματα αρμοδιότητας της.
Κατόπιν τούτου, αποφασίστηκε ομόφωνα να αποσταλεί έγγραφο στους Δήμους της χωρικής της αρμοδιότητας, επισημαίνοντας ότι οι κανονισμοί είναι απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία εντός των χώρων των λαϊκών αγορών, τον καλύτερο έλεγχο τους, την πάταξη του φαινομένου του παραεμπορίου, αλλά και την επίτευξη του έργου της συσταθείσας επιτροπής του άρθρου 28 του Ν. 4497/2017 (ΦΕΚ 171/Α΄/13-11-2017) «Άσκηση υπαιθρίων εμπορικών δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις» για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, εκτός από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσαν υπηρεσιακά θέματα, ανταλλάχτηκαν απόψεις μεταξύ των συμμετεχόντων σχετικά με την λειτουργία των λαϊκών αγορών, αναζητήθηκαν τρόποι επίλυσης χρόνιων προβλημάτων εντός των χώρων των λαϊκών αγορών και κατατέθηκαν προτάσεις για την εύρυθμη λειτουργία της Επιτροπής.
Η συνεδρίαση, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 υπό τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανδρέα Φίλια Βοηθό Περιφερειάρχη, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Αχαΐας, όπου συμμετείχαν τα τακτικά και αναπληρωματικά της μέλη Διονύσιος Πλέσσας, Αντιδήμαρχος Δήμου Πατρέων, Βασιλική Ψυχράμη – Σταυροπούλου, Αντιδήμαρχος Δήμου Αιγιαλείας, Φώτιος Δημακόπουλος και Αθανάσιος Μοδές, Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Πατρέων, Χρήστος Παπασημακόπουλος, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε Αχαΐας, Σταύρος Μαλλιώρης, υπάλληλος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας, Σπυρίδωνας Μουρτάς, Προϊστάμενος του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Αχαΐας, Βασίλειος Τσιγάρας, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομίας του Δήμου Πατρέων, Δημήτριος Γούλας, Προϊστάμενος Τμήματος Αδειοδοτήσεων & Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πατρέων, Αναστασία Καλούδη, Πρόεδρος του Σωματείου Μικροπωλητών Εμπόρων Λαϊκών Αγορών «Ο Άγιος Ανδρέας», Αλέξιος Θανόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Πωλητών στις Λαϊκές Αγορές των Πατρών, Δημήτριος Γιαννακόπουλος, Πρόεδρος του Σωματείου λαϊκών αγορών «Ο Άγιος Τρύφωνας», Θεοφάνης Δουκατάς, Μέλος του Συλλόγου Αγροτών Πωλητών στις Λαϊκές Αγορές των Πατρών.