Στην Ιταλία από τις βρύσες ρέει κρασί!

Η Ιταλία είναι στο επίκεντρο των ημερών εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα, ωστόσο πρόσφατα διαβάσαμε και άλλη μία είδηση για τη γειτονική χώρα εντελώς διαφορετική. Aυτή τη φορά πρωταγωνιστής στην είδηση είναι το ξακουστό ιταλικό κρασί.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της ιταλικής πόλης Μόντενα έμειναν με το στόμα ανοιχτό, όταν άνοιξαν τις βρύσες τους και αντί για νερό, έβγαινε λαμπρούσκο, ένα αφρώδες κόκκινο κρασί. Τι συνέβη, όμως; Αυτό το «θαύμα» προέκυψε από μία μικρή βλάβη σε ένα τοπικό οινοποιείο, που είχε ως αποτέλεσμα να ενωθεί με το τοπικό σύστημα ύδρευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιταλικό τύπο, οι τοπικές αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση λέγοντας: «Σας διαβεβαιώνουμε ότι πρόκειται για κρασί που δεν είναι επιβλαβές για τον άνθρωπο και δεν περιέχει υγειονομικούς κινδύνους».

Φυσικά, αυτή η ιστορία μας θυμίζει κάτι παρόμοιο που είχε συμβεί στην Ινδία. Συγκεκριμένα, οι ένοικοι των διαμερισμάτων των Solomon’s Avenue Apartments στην Ινδία παρατήρησαν έκπληκτοι ένα παράξενο σκούρο χρώμα νερού να τρέχει από τις βρύσες τους και όπως ήταν φυσικό απευθύνθηκαν στις αρχές για βοήθεια. Η αποκάλυψη άφησε τους ένοικους άναυδους, καθώς αυτό που συνέβη ήταν ότι οι αρμόδιες αρχές έθαψαν σε κοντινή περιοχή 6.000 λίτρα αλκοόλ που είχαν κατασχέσει, το οποίο από λάθος βρέθηκε στις…βρύσες τους. Να δούμε πού αλλού θα συμβεί!