ΠΑΤΡΑ: Μείωση των μισθωμάτων των σχολικών κυλικείων ζητά ο Γ. Ρώρος – Το θέμα στον Δήμο

Ο επικεφαλής Γιώργος Ρώρος και το μέλος του Συντονιστικού Δημήτρης Παπαδόπουλος της “ΩΡΑ Πατρών” βρέθηκαν μαζί με τους ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων πριν από τη συνάντησή τους με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας για να διευθετηθεί η καταβολή των μισθωμάτων του 2ου τριμήνου. Απαιτείται γενναία μείωση των μισθωμάτων από τη δημοτική αρχή και άμεση λήψη μέτρων για την αποφυγή της οικονομικής κατάρρευσης των ιδιοκτητών δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί με τον κορωνοϊό.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
«Έκτακτη μείωση μισθωμάτων σχολικών κυλικείων»
Κύριε Δήμαρχε,
Τις τελευταίες μέρες ο κορωνοϊός COVID-19 έπληξε και την Πάτρα. Μετά και την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σχολικών δομών η κυβέρνηση με το ΦΕΚ/Β/725/8-3-2020 απoφάσισε την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Αχαΐας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας για το χρονικό διάστημα από 9.3.2020 έως και 18.3.2020, με εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.
Όπως αντιλαμβάνεστε, οι δύο εβδομάδες αναστολής λειτουργίας των κυλικείων θα επιφέρουν μεγάλη οικονομική ζημία στους αναδόχους των σχολικών κυλικείων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή των μισθωμάτων τους. Το προηγούμενο διάστημα πριν την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων πάρα πολλά παιδιά απουσίαζαν λόγω των ιώσεων. Επιπρόσθετα, λόγω της εορτής του Πάσχα τα κυλικεία θα μείνουν κλειστά για άλλες δύο εβδομάδες, αποτέλεσμα που θα επιφέρει δραστική μείωση του τζίρου των αναδόχων στα σχολικά κυλικεία.
Κύριε Δήμαρχε,
Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρακαλούμε όπως φέρετε προς συζήτηση το θέμα, ώστε να αποφασίσουμε τη μείωση των μισθωμάτων για τα σχολικά κυλικεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πατρών.
Ακόμα δεν μπορούμε, να ζητάμε μόνο από την πολιτεία μέτρα και ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης ο πιο κοντινός στους πολίτες και τους επαγγελματίες να αδρανεί.
Οφείλουμε να προστατέψουμε τους αναδόχους των σχολικών κυλικείων, αφού δεδομένης της οικονομικής κρίσης και της μείωσης της αγοραστικής δυνατότητας των μαθητών το εισόδημά τους συνεχώς συρρικνώνεται.
Ας μην ξεχνάμε, ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μαστίζει τον Δήμο Πατρέων, διαχρονικά, είναι η ανεργία και πολλά σχολικά κυλικεία βρίσκονται σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανέργων.