Κορωνοϊός: Έκλεισε η Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό -Εξι νεκροί στη Βρετανία

Νέα μέτρα για την πρόληψη του κορωνοϊού παίρνουν στο Βατικανό με την Πλατεία και τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου να κλείνουν για τους τουρίστες.

Τόσο η Πλατεία, όσο και η Βασιλική του Αγίου Πέτρου έκλεισαν για τους τουρίστες και τα τουριστικά γκρουπ εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού. Πάντως, ατομικά οι πιστοί θα έχουν την δυνατότητα να εισέλθουν και να προσευχηθούν στην εκκλησία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές του Βατικανού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το Βατικανό κλείνει επίσης το ταχυδρομικό γραφείο στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, που προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών, καθώς και το βιβλιοπωλείο και την φωτογραφική του υπηρεσία. Στο μεταξύ, θα κλείσει επίσης μία καφετέρια για το προσωπικό του Βατικανού. Ολα τα μέτρα που πάρθηκαν τίθενται σε ισχύ μέχρι τις 3 Απριλίου.

Κορωνοϊός: Εξι νεκροί στην Βρετανία

Καταγράφηκε σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο ο έκτος θάνατος από τον κορωνοϊό όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

«Δυστυχώς επιβεβαιώνουμε ότι άνδρας, που νοσηλευόταν στο Watford General Hospital και είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό, απεβίωσε», δήλωσε εκπρόσωπος του West Hertfordshire Hospitals NHS Trust και συμπλήρωσε: «Ο ασθενής που πέθανε χθες το βράδυ, 9 Μαρτίου, ήταν άνω των 80 ετών και έπασχε από υποκείμενες νόσους».

Κορωνοϊός: Δυο επιβάτες κρουαζιερόπλοιου στην Γαλλία θετικοί

Δύο επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου AIDAsol διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Το κρουαζιερόπλοιο έχει ρίξει άγκυρα σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το λιμάνι της Μασσαλίας.