(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Συνάντηση Φωτήλα με Σταϊκούρα για τα οικονομικά μέτρα – Κατανοεί τη δύσκολη κατάσταση των επιχειρήσεις

Μεταφέροντας την αγωνία των εμπόρων, των επιχειρηματιών εστίασης και τουρισμού της Αχαΐας για τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού, συνάντησα σήμερα τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα.
Συζήτησα επί μακρόν μαζί του για το εθνικό σχέδιο που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση δια του Υπουργού Οικονομικών για την υποστήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν ή θα πληγούν από την εξάπλωση του ιού.
Του επισήμανα την κατάσταση που επικρατεί στον νομό της Αχαΐας και διερεύνησα τη δυνατότητα επιπλέον μέτρων υποστήριξης των επιχειρηματιών αλλά και των εργαζόμενων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις του νομού μας που έχει οδηγήσει σε απόγνωση τον εμπορικό κόσμο.
Ο κ. Σταϊκούρας, αφού άκουσε τα αιτήματα μου, δήλωσε πως κατανοεί τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις (επιχειρηματίες και εργαζόμενοι) – συνέπεια των προληπτικών μέτρων. Βρίσκεται σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Υπουργούς Οικονομικών των κρατών – μελών που έχουν επίσης πληγεί από την νόσο. Στόχος είναι αφενός η αξιολόγηση και ποσοτικοποίηση των στοιχείων για τις επιχειρήσεις που έχουν πραγματικά πληγεί – ώστε να υπάρξουν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αντικειμενικά μέτρα, πλέον όσων έχουν ήδη ανακοινωθεί, εντός των οικονομικών δυνατοτήτων μας – και αφετέρου η διεκδίκηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση των σχετικών πόρων που δικαιούμαστε λόγω της έκτακτης ανάγκης που διανύουμε. Τα όποια επιπλέον μέτρα ληφθούν αφενός θα λειτουργήσουν προς όφελος της δημόσιας υγείας αφετέρου θα πρέπει να μην οδηγήσουν σε κατάρρευση την οικονομία της χώρας μας.»