Εκλογές Δημοκρατικών στις ΗΠΑ: Με τη σαρωτική νίκη στο Μίσιγκαν φλερτάρει ο Μπάιντεν

Mετά τον θρίαμβό του στη «Σούπερ Τρίτη» κατακτώντας δέκα από τις 14 πολιτείες, ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να σαρώσει στις σημερινές προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών που διεξάγονται στο Μίσιγκαν και σε άλλες πέντε πολιτείες.

Προκριματικές εκλογές θα διεξαχθούν και στις πολιτείες Αϊντάχο, Μισισίπι, Μισούρι, Βόρεια Ντακότα και Ουάσιγκτον όμως το Μίσιγκαν έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από πλευράς αριθμού εκλεκτόρων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να κάνει …περίπατο στο Μίσιγκαν καθώς ο εσωκομματικός του αντίπαλος, Μπέρνι Σάντερς, εμφανίζεται ιδιαίτερα αποδυναμωμένος.

Οι υποψήφιοι που αποσύρθηκαν πρόσφατα από την κούρσα όπως ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο Πιτ Μπούτιτζετζ, ο Μπέτο Ο’Ρουρκ και η Καμάλα Χάρις έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν πως ψηφίζουν δαγκωτό…Μπάιντεν.

Ακόμη και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στηρίζει εμμέσως τον Μπάιντεν, καθώς σε μήνυμά του στο Twitter έγραψε ότι σήμερα θα είναι «μία μαύρη ημέρα για τον Μπέρνι Σάντερς».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Monmouth για την πρόθεση ψήφου στο Μίσιγκαν,o Mπάιντεν αποσπά 51% ενώ ο πιο προοδευτικός Δημοκρατικός, Σάντερς, μόλις 36%.

Στο μεταξύ, οι δύο πολιτικοί αντίπαλοι δήλωσαν πως είναι σε συνεννόηση με τους τοπικούς αξιωματούχους για το αν θα πρέπει να συνεχιστεί κανονικά η προεκλογική εκστρατεία για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

«Δεν πραγματοποιούμε κάποια προεκλογική εκστρατεία αν δεν συμβουλευτούμε τους τοπικούς αξιωματούχους δημόσιας υγείας» συμπλήρωσε ο Σάντερς.

Από την πλευρά του, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο NBC, ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αναβολής προεκλογικών εκδηλώσεων, αν οι τοπικές υγειονομικές αρχές εκτιμήσουν ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.