ΑΧΑΪΑ: Καθαρισμός ακτής και καταγραφή απορριμμάτων από μαθητές στην Ακράτα

Ολοκληρώθηκε ο τέταρτος επαναληπτικός καθαρισμός στην Ακράτα στα πλαίσια του προγράμματος “Κορινθιακός-η δική μας θάλασσα”. Η δράση υλοποιήθηκε με τη στήριξη του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) “ο Αρίων” και τη συμμετοχή εθελοντών από την Διεθνή Ένωση Αστυνομικών (Τοπική Διοίκηση Αχαΐας).

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Για μία ακόμη φορά, βασικοί συντελεστές της δράσης ήταν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και εθελοντές καθάρισαν σχολαστικά και κατέγραψαν λεπτομερώς τα απορρίμματα σε προκαθορισμένο τμήμα της παραλίας. Τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος της δράσης, συζητήθηκε με τα παιδιά το διογκούμενο πρόβλημα των απορριμμάτων, ο τρόπος που αυτά φτάνουν στη θάλασσα, καθώς επίσης και οι επιπτώσεις των απορριμμάτων στο θαλάσσιο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Σε 100 μέτρα παραλίας συλλέχθηκαν συνολικά 1.030 αντικείμενα μεγαλύτερα από 2,5 εκατοστά εκ των οποίων το 63% ήταν πλαστικά, 19% ήταν θραύσματα από γυαλί και κεραμικά και 13% χάρτινα απορρίμματα. Μεταξύ των πλαστικών, οι κύριες υποκατηγορίες υλικών που καταγράψαμε ήταν το φελιζόλ, οι ζελατίνες, τα περιτυλίγματα ή άλλες μορφές συσκευασίας προϊόντων, και τα μικρά θραύσματα από πλαστικά αντικείμενα.

Το έργο “Κορινθιακός-η δική μας θάλασσα” υλοποιείται με τη χρηματοδοτική στήριξη του Πράσινου Ταμείου.”