ΑΧΑΪΑ: Έκοψε την πίτα του ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγίου

O Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Αιγίου έκοψε την πίτα του στα εντευκτήριά του (Ρωμανιώλη 5 Αίγιο) την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 6.30 μ.μ., παρουσία επιστήμων, φορέων, τύπου και πλήθους κόσμου.

Στην κατάμεστη αίθουσα παλαιά και νέα μέλη, αθλητές και φίλοι του Ομίλου αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος, παρακολούθησαν τις βραβεύσεις των νέων αθλητών και άκουσαν από τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Μπούνια τις επιτυχίες και τις προοπτικές – επιδιώξεις του Ομίλου.

Την πίτα ευλόγησε, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιερώνυμο, ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολής μας πατήρ Ιωακείμ Βενιανάκης, ο οποίος αφού μετέφερε τις ευχές του Πνευματικού μας Πατέρα, αναφέρθηκε στις μεγάλες επιτυχίες του Ομίλου και στο μεγάλο αριθμό των παιδιών που ασχολούνται με το ευγενές πνευματικό άθλημα, τα οποία επιτεύχθηκαν μετά από συνεχή και μεγάλη προσπάθεια, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού και Προέδρου του Ομίλου κ. Κωνσταντίνου Μπούνια. Ευχήθηκε στον Όμιλο, στα μέλη και τους αθλητές του πάντα επιτυχίες και αναφέρθηκε στη δυνατότητα συνεργασίας του Ομίλου με την τοπική Εκκλησία.

Ακολούθως ο Πρόεδρος του Ομίλου έκοψε την πίτα, ευχαριστώντας τον πατέρα Ιωακείμ για τις ευχές του και του πρόσφερε ως δώρο για το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας μια εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής και ένα συλλεκτικό ξύλινο μπρελόκ σκαλισμένο με το σήμα του Ομίλου και το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004! Αναφέρθηκε στην εξαιρετική πορεία του Ομίλου, που κατέκτησε το περιφερειακό Πρωτάθλημα και Κύπελλο και αποτελεί την μοναδική ομάδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που αγωνίζεται στην Α΄ Εθνική Κατηγορία της χώρας μας. Επίσης, αναφέρθηκε στο επιτυχημένο προπονητικό πρόγραμμα για τα παιδιά σε όλο το Δήμο Αιγιαλείας υπό την καθοδήγηση του προπονητή της Εθνικής Ελλάδας Νέων κ. Σπύρου Καπνίση και του προπονητή Σχολικού Σκάκι κ. Νίκου Νικολακόπουλου, με αποτέλεσμα στο Δήμο Αιγιαλείας να παίζουν σκάκι με επίσημο δελτίο 612 αθλητές! Η κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδας Γυναικών 2019 από την αθλήτρια του Ομίλου κ. Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη είναι μια ακόμη κορυφαία διάκριση για τον Όμιλό μας. Στο νέο έτος θα δοθεί ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στους εφήβους και παίδες ώστε να βγουν νέοι ισχυροί σκακιστές που θα στελεχώσουν τις ομάδες μας. Ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία, πρόοδο και επιτυχίες!

Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδριόπουλος Παναγιώτης μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου και δήλωσε ότι θα υπάρξει στήριξη σ’ όλες τις προσπάθειές του, γιατί ο Όμιλος επιτελεί σπουδαίο αθλητικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας. Αποτελεί δε ιδιαίτερη τιμή για την πόλη η ύπαρξη και λειτουργία ενός τόσο σπουδαίου και δραστήριου σωματείου.

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν, από τους προαναφερθέντες και το Λιμενάρχη Αιγίου, οι έφηβοι και παίδες αθλητές, οι οποίοι συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα, στο Κύπελλο και στο Νεανικό Πρωτάθλημα.

Το φλουρί στην πίτα έτυχε στην κ. Ματθαίου Δημοπούλου Λεμονιά που έλαβε και το σχετικό δώρο Το δώρο των παιδιών ένα εξαιρετικό ποδήλατο (προσφορά του Προέδρου) έτυχε η αθλήτρια του Ομίλου Τσιλιγιάννη Ιωάννα. Επίσης, κληρώθηκαν παιδικά ρολόγια, παιχνίδια και άλλα δώρα στα παιδιά.

ΕΚ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ