ΠΑΤΡΑ: Στάση εργασίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση – Μπροστά στην ενδεχόμενη επιδημία κορονοϊού

Καθολική συμμετοχή είχε η στάση εργασίας που προκήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (Ο.Σ.Ε.Α.Δ.Ε.) στις υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, στα Τμήματα Μητρώου Αρρένων και στο Πρωτόκολλο-Γραφείο της Χάγης (Apostille) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, σήμερα 9 Μαρτίου 2020, μπροστά στην ενδεχόμενη επιδημία από τα δεκάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου.

Η ΟΣΕΑΔΕ, όπως και ο πρωτοβάθμιος Σύλλογος Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου βρίσκονται σε ετοιμότητα για κλιμάκωση των ενεργειών ώστε να προστατευθούν οι εργαζόμενοι και η δημόσια υγεία από την επιδημία. Η επιδημία βρίσκει τις δημόσιες υπηρεσίες που υποδέχονται κοινό σε κατάσταση όπου οι κτιριακές υποδομές είναι υποβαθμισμένες [αίθουσες όπου συνωστίζονται οι πολίτες, χωρίς ύπαρξη διαχωριστικού (γκισέ)] και οι υπηρεσίες υποστελεχωμένες.

Η υγεία των εργαζομένων και του πολιτών πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα και να παρθούν όλα εκείνα τα μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Ιδιαίτερα, στα τμήματα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης θα πρέπει να ανασταλεί η παραλαβή αιτήσεων αδειών διαμονής για όσο χρονικό διάστημα η επιδημία βρίσκεται σε έξαρση, και να δοθεί παράταση στις άδειες διαμονής που λήγουν. Θα πρέπει επίσης να χορηγηθούν μέσα ατομικής προστασίας – υγειονομικού υλικού στους εργαζόμενους με δαπάνη των υπηρεσιών.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου