ΠΑΤΡΑ: Ανησυχία στο Ακτινολογικό του Νοσοκομείου Ρίου για τον κορονοϊό – Τι ζητούν από τη Διοίκηση οι εργαζόμενοι

Συνάντηση με τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Παναγία η Βοήθεια” είχαν σήμερα Παρασκευή 6 Μαρτίου, οι χειριστές ακτινολογικών μηχανημάτων του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, που έχει οριστεί και ως Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τη Διοίκηση να τους προμηθεύσει με ειδικές στολές, προκειμένου να αποφευχθεί το οποιοδήποτε ενδεχόμενο έκθεσης τους στον ιό. Όπως επισημάνθηκε στο χώρο εργασίας τους το μόνο μέτρο προστασίας τους είναι η χρήση χειρουργικής μάσκας.

Επιπλέον ετέθη το εξής ζήτημα. Στις αρμοδιότητες των χειριστών ακτινολογικών μηχανημάτων είναι και η εξέταση των ασθενών που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό και νοσηλεύονται σε θαλάμους απομόνωσης στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Όπως επισημάνθηκε θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την αποτροπή του κινδύνου της διασποράς του ιού, μέσω των κινητών μηχανημάτων. Πληροφορίες θέλουν ακτινολόγοι να μπαίνουν στους θαλάμους τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας που ορίζει το πρωτόκολλο για αυτές τις περιπτώσεις, όμως το μηχάνημα είναι “εκτεθειμένο”, καθώς δεν γίνεται απολύμανση του όταν εξέρχεται των θαλάμων των ασθενών με κορονοϊό.