Ενισχύονται τα σύνορα στον Έβρο – 1.646 αποτροπές και δύο συλλήψεις σε ένα 24ωρο

Με φόντο τις κρίσιμες συναντήσεις που θα γίνουν σήμερα, του Έλληνα πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο με την Άνγκελα Μέρκελ και του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στις Βρυξέλλες με την ηγεσία της Ε.Ε., στα σύνορα του Έβρου επικρατεί από το πρωί ηρεμία.

Είχε προηγηθεί ένα 24ωρο σφοδρών επιθέσων μεταναστών και Τούρκων εναντίον των ελληνικών δυνάμεων που κρατούν κλειστά τα σύνορα στις Καστανιές.

Ενισχύεται η συνοριακή γραμμή και το φυλάκιο στις Καστανιές

Ο φράκτης στον Έβρο ενισχύεται με συνεχείς επιχωματώσεις. Ενισχύονται και οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις τόσο στο φυλάκιο στις Καστανιές, όσο και στα σύνορα με συνεχείς περιπολίες του στρατού σε όλο το μήκος των συνόρων.

Φωτογραφίες από περίπολο των Ελλήνων στρατιωτών στις Καστανιές Έβρου παρουσιάζει το πρακτορείο INTIME., όπου διακρίνονται άνδρες του στρατού οπλισμένοι με M16 και με πλήρη εξάρτυση να φυλάνε περάσματα και τη σιδηροδρομική γραμμή της περιοχής για να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο μεταναστών.

Ενισχύονται τα σύνορα στον Έβρο - 1.646 αποτροπές και δύο συλλήψεις σε ένα 24ωρο
evros
evros

6.000 – 8.000 πρόσφυγες βρίσκονται στο Παζάρ Κουλέ

“Βρισκόμαστε σε πόλεμο χωρίς σφαίρες” δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, σημειώνοντας ότι η χώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την πίεση από την Τουρκία.

Υπολογίζεται ότι περίπου 6.000 – 8.000 πρόσφυγες βρίσκονται στον πρόχειρο προσφυγικό καταυλισμό που έχει στηθεί στο Παζάρ Κουλέ απέναντι από τις Καστανιές, με τις τουρκικές αρχές να μεταφέρουν εκεί πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν σε διάφορα σημεία ττης Αδριανούπολης.

2 συλλήψεις – 1646 αποτροπές

Σύμφωνα με ενημέρωση απο κυβερνητικες πηγές στο 24ωρο μεταξύ 06:00 το πρωί της Κυριακής και 06:00 το πρωί της Δευτέρας καταγράφηκαν:

– Δύο συλλήψεις. Ένας συλληφθείς είναι υπήκοος Αιγύπτου κι ο άλλος είναι Μαροκινός

– Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 1.646 περιπτώσεις.

Για την περίοδο από τις 06.00 του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 18.00 της Κυριακής 8 Μαρτίου τα σωρευτικά στοιχεία είναι τα εξής:

– Έχουν συλληφθεί 293 άτομα

– Εμποδίστηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 41.060 περιπτώσεις.

Ενίσχυση των συνόρων και από την Κύπρο

Χθες το βράδυ έφτασαν στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης με αεροσκάφος C-130 από το αεροδρόμιο Λάρνακας, οι Κύπριοι αστυνομικοί οι οποίοι θα ενισχύσουν την Ελληνική Αστυνομία στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Πρόκειται για ομάδα της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης της Κυπριακής Αστυνομίας και αποτελείται από 22 άτομα η οποία βρίσκεται στον Έβρο για να βοηθήσει στην αποτροπή εισβολής των χιλιάδων λαθρομεταναστών από την Τουρκία. Αυτό πρότεινε σήμερα ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε τηλεφωνική τους επικοινωνία και φυσικά έγινε αποδεκτό αμέσως.