ΠΑΤΡΑ: Αναβολή της παράσταση ς «Ράφτης Κυριών» με Μπέζο – Σήμερα στο «Πάνθεον»

Αναβάλλονται οι παραστάσεις,  σήμερα Κυριακή 8 Μαρτίου (6.30 μ.μ. και 9 μ.μ.) που θα παρουσιάζονταν  στο Πάνθεον ο «Ράφτης Κυριών» του Ζωρζ Φεντώ σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου.
Για πρώτη φορά ο ανατρεπτικός λόγος και το εκρηκτικό χιούμορ του Ζωρζ Φεντώ συναντούν τη μουσική, σε πρωτότυπη σύνθεση του Φοίβου Δεληβοριά.
Ο «Ράφτης Κυριών», το διασημότερο έργο του Φεντώ, είναι κλασική, εξαιρετικά απολαυστική κωμωδία, γεμάτη απρόοπτα, έξυπνο χιούμορ και καταιγιστική δράση. Η συζυγική απιστία γίνεται το εργαλείο για να σατιριστούν η υποκρισία, η σεμνοτυφία και τα μικροαστικά ήθη δημιουργώντας την εικόνα της απόλυτης φάρσας.
Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπέζος: «Τα έργα του Ζωρζ Φεντώ, όσο “επιφανειακά” και “αντιπνευματικά” φαίνονται, τόσο απαιτητικά είναι στη σκηνική τους πραγμάτωση. Η φάρσα, αυτό το υποείδος της κωμωδίας, που αντιμετωπίζεται συνήθως με απαξιωτικό τρόπο από καλλιτέχνες και καλλιτεχνίζοντες, είναι ο χώρος που ο ηθοποιός οφείλει να γίνει δημιουργός και ποιητής ενός χρόνου που την ίδια στιγμή θα τον συμμεριστεί το κοινό. Στόχος είναι το γέλιο το πρωτόγονο. Δηλαδή η μεγάλη μας παρηγοριά».
Παίζουν οι: Γιάννης Μπέζος, Τάσος Γιαννόπουλος, Ελένη Ουζουνίδου, Αννα Κουτσαφτίκη, Γιάννα Παπαγεωργίου, Λεωνίδας Μαράκης, Θανάσης Ισιδώρου, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Ντένια Στασινοπούλου.
Προπώληση στο viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου Πάνθεον (τηλ. 2610 325778).