ΠΑΤΡΑ: Το ΕΚΑΒ απέκτησε μοτοσικλέτα – Εμφανίστηκε δωρητής, σε πρωτοβουλία του διασώστη Τ. Μικ

Το ΕΚΑΒ ΝΔ Ελλάδας δεν είχε ούτε μια μοτοσικλέτα άμεσης επέμβασης ώστε να σπεύδει σε περιστατικά πολύ πιο γρήγορα από τα ασθενοφόρα και να σώζει ζωές. Πριν ένα χρόνο, εμφανίστηκε ένας δωρητής ο οποίος είχε προσφερθεί να χαρίσει στο ΕΚΑΒ μια ολοκαίνουργια και πλήρως εξοπλισμένη μοτό, αλλά η δωρεά δεν γινόταν δεκτή λόγω… γραφειοκρατίας αφού έπρεπε να εγκριθεί κεντρικά από διάφορα τμήματα του φορέα.
Να σημειωθεί ότι η ταχύτατη άφιξη μοτοσυκλέτας του ΕΚΑΒ σώζει ζωές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ότι στην Αιδηψό όπου πολλοί τουρίστες είναι της τρίτης ηλικίας όταν αποκτήθηκαν μοτο στο εκεί ΕΚΑΒ, μειώθηκαν κατά 60% τα θανατηφόρα περιστατικά!
Με βάση τα παραπάνω είναι δικαιολογημένη η χαρά των ανθρώπων του ΕΚΑΒ Πάτρας που ανάρτησαν στο Facebook το παρακάτω κείμενο:
“Επιτέλους και στην Πάτρα η πρώτη Μηχανή Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ, με πρωτοβουλία του Διασώστη & Εκπτη ΕΚΑΒ Μικέ Τάκη, δωρεά ιδιώτη, με καθυστέρηση πολλών χρόνων. Κάτι που έλειπε από την τρίτη πόλη της Ελλάδας. Αξίζει αυτή η πόλη καλύτερη τύχη και μεταχείριση. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες μηχανές!!!”.
Εμείς, να πούμε ότι ο δωρητής που δεν επιθυμεί την γνωστοποίηση του ονόματός του, είναι συνιδιοκτήτης μεγάλης μεταφορικής εταιρείας της Πάτρας.