Επεισόδια στον Έβρο: Προκαλεί ξανά ο Σοϊλού – Αυτή είναι μόνο η αρχή…

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την Άγκυρα, με αξιωματούχους να προβαίνουν σχεδόν καθημερινά σε δηλώσεις εναντίον της χώρας μας, διαδίδοντας fake news για την ένταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις που πραγματοποίησε κατά της Ελλάδας με αφορμή τα επεισόδια στα σύνορα στον Έβρο, τα οποία συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σήμερα το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού απείλησε ότι ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα, και ότι «αυτή είναι μόνο η αρχή».

Σύμφωνα με την φιλοκυβερνητική Sabah, ο Σοιλού επανέλαβε τις κατηγορίες κατά των ελληνικών Αρχών για απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών που πολιορκούν για ένατη συνεχόμενη μέρα τα σύνορα της χώρας μας. «Προσπάθησαν να τους απωθήσουν και χθες, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας μας εμπόδισαν τις ενέργειές τους» ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι πάνω από 143.000 αιτούντες άσυλο πέρασαν στην άλλη πλευρά. «Kι αυτή είναι μόνον η αρχή. Περιμένετε να δείτε τι θα γίνει στη συνέχεια», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΣ.

Και συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας είπε: «Οι μάσκες τους έπεσαν. Η ωμότητα αυτών που έβγαζαν λόγους περί ανθρωπιάς έγινε πλέον εμφανής».

Επίσης ο Τούρκος ΥΠΕΣ προέβλεψε ότι η Ελλάδα δεν θα είναι δυνατόν να κρατήσει κλειστά τα σύνορά της στους μετανάστες το καλοκαίρι, όταν λόγω της αύξησης θερμοκρασίας θα πέσει η στάθμη του Έβρου και θα είναι ευκολότερη η διέλευσή του.