Στήριξη της Σόφιας στην ευρωπαϊκή πορεία των Τιράνων

Τη στήριξη της Σόφιας στην ευρωπαϊκή πορεία των Τιράνων υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Αλβανό ομόλογό του Ιλίρ Μέτα, στα Τίρανα, όπου πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη.

Η Βουλγαρία πιστεύει ότι η Αλβανία είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, υπογράμμισε ο κ. Ράντεφ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ.

Οι προοπτικές οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών βρέθηκαν επίσης στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο προέδρων. Ο κ. Ράντεφ είπε ότι περισσότερες από 70 βουλγαρικές εταιρείες έχουν επενδύσει στην Αλβανία, μια διαδικασία που, σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να ενθαρρυνθεί.

Υπογράμμισε επίσης τη σημασία της διασυνδεσιμότητας και της κατασκευής του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου 8. Οι δύο άνδρες συζήτησαν και θέματα που αφορούν στην επανάληψη της αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ της Σόφιας και των Τιράνων, καθώς και της συνεργασίας μεταξύ των βουλγαρικών λιμένων στη Μαύρη Θάλασσα και του λιμανιού του Δυρραχίου στην Αλβανία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Αλβανίας ευχαρίστησε τον Βούλγαρο ομόλογό του για τη στήριξη της Βουλγαρίας στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας και στις προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών του φονικού σεισμού του Νοεμβρίου του 2019.