Κορωνοϊός: Να ακούμε της οδηγίες των ειδικών συμβουλεύει η Εκκλησία της Κρήτης


Τη συμπαράστασή της στα σώματα του στρατού και της αστυνομίας που φροντίζουν για τη “διαφύλαξη των συνόρων καί της αξιοπρέπειας της Χώρας μας” εκφράζει με ανακοίνωσή της η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης .Σε οτι αφορά  στο θέμα του  του κορωνοϊού, η Ιερά Σύνοδος προτρέπει τον λαό της Κρήτης να ακολουθεί τις συμβουλές και τις οδηγίες των αρμοδίων υπηρεσιών του κράτους και των ειδικών επιστημόνων.

Οι Κρήτες Ιεράρχες κάνουν επίσης λόγο για “καθοδηγούμενους” ανθρώπους που “εργαλειοποιούνται”, ενώ τονίζουν  οτι πρέπει να προτάξουμε το εθνικό συμφέρον επιδεικνύοντας “εγρήγορση, ενότητα και ομοψυχία”. Στην  ανακοίνωση της Εκκλησίας της Κρήτης τονίζει ότι παρακολουθεί με αγωνία όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας.

Εκφράζει την ολόθυμη συμπαράστασή της προς την Πολιτεία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία, προς τους Συνοριοφύλακες, τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του κράτους και όλους τους εθελοντές, «για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν, για τη διαφύλαξη των συνόρων και της αξιοπρέπειας της χώρας μας, τονίζοντας ταυτόχρονα την ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στηρίξει τον δίκαιο αυτό αγώνα, για την προστασία των Ελληνικών και ταυτόχρονα Ευρωπαϊκών συνόρων».

H Ιερά Σύνοδος εκφράζει τον σεβασμό της σε κάθε ανθρώπινο πρόσωπο,   και τονίζει ότι «έχουμε χρέος ιερό, όλοι μαζί ενωμένοι, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον, να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες αυτές περιστάσεις, οι οποίες χρειάζονται εγρήγορση, ενότητα και ομοψυχία. Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τους προασπιστές των συνόρων μας, ευχόμαστε δε και προσευχόμαστε για την ειρήνη και την άμεση καταλλαγή στην ευρύτερη περιοχή».

Σχετικά με την διάδοση του κορωνοιού, η Ιερά Σύνοδος εύχεται «να προστατεύσει και να διαφυλάξει ο Δωρεοδότης Θεός το πολύτιμο αγαθό της υγείας όλων των ανθρώπων». Ταυτόχρονα, προτρέπει τον λαό της Κρήτης να ακολουθεί τις συμβουλές και τις οδηγίες των αρμοδίων υπηρεσιών του κράτους και των ειδικών επιστημόνων, χωρίς πανικό, αλλά με ψυχραιμία και σύνεση. Η Ιερά Σύνοδος εύχεται «να διέλθουμε όλοι με μετάνοια, προσευχή και νηστεία την επικείμενη περίοδο και να αξιωθούμε να συνεορτάσουμε με πνευματική ευφροσύνη και την Αγία Ανάσταση του Κυρίου μας».