ΑΧΑΪΑ: Σχολεία του Ερυμάνθου, ΚΔΑΠ και όλες οι δομές, κλειστές και σήμερα για τον κορονοϊό

Ο Δήμος Ερυμάνθου αμέσως μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας εφάρμοσε καθ’ υπόδειξη των αρμόδιων αρχών (ΕΟΔΥ και Υπουργείο Υγείας) όλες τις οδηγίες για τον περιορισμό της νόσου και την προστασία της δημόσιας υγείας. Τα σχολεία του Δήμου Ερυμάνθου, ΚΔΑΠ και όλες οι δομές είναι κλειστές και σήμερα  Παρασκευή 6 Μαρτίου, ενώ αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις και δράσεις σε δημοτικούς χώρους.

Ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής την Πέμπτη το πρωί συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη Δημάρχων και υγειονομικών φορέων που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να υπάρχει διαρκής εκτίμηση της κατάστασης και λήψης των απαιτούμενων μέτρων πρόληψης. Όσον αφορά στα σχολεία, ο Δήμος έχει ήδη αποφασίσει να προχωρήσει στην απολύμανσή τους. Μάλιστα οι συγκεκριμένες εργασίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο το πρωί από εξειδικευμένα συνεργεία τα οποία θα απολυμάνουν όλα τα σχολεία του Δήμου.

Ο Δήμαρχος βρίσκεται επίσης σε συνεχή επαφή με το ιατρικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας Χαλανδρίτσας και Ερυμάνθου, τα οποία μπορούν να δεχτούν άτομα τα οποία παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα. Η πρόληψη είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για την αντιμετώπιση του ιού, γι’ αυτό είναι αναγκαία η λήψη όλων των προληπτικών ατομικών μέτρων υγιεινής και η άμεση επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό μας σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων. Συνιστάται ψυχραιμία και νηφαλιότητα, ενώ καλούνται οι συνδημότες να αποφεύγουν χώρους μαζικών συναθροίσεων, όπως επίσης και να περιορίσουν τις επισκέψεις τους σε δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος.

Τέλος, να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί με πρωτοβουλία του Δημάρχου θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο ευρεία σύσκεψη φορέων με τη συμμετοχή εργαζομένων από τις κοινωνικές δομές για τον συντονισμό και την ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων.