Εμείς πρέπει να αποφασίζουμε για το νερό που θα πίνουμε, για την τιμή του και για το πως θα φτάνει στους πολίτες

Η σύσταση Φορέα για το φράγμα Πείρου-Παραπείρου είναι, πλέον, γεγονός (με 25 ψήφους της αντιπολίτευσης έναντι 19 της δημοτικής αρχής), με την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» να αισθάνεται ικανοποίηση, αλλά και δικαιωμένη, ταυτόχρονα, καθώς από την πρώτη κιόλας στιγμή στήριξε και πρωτοστάτησε στις σχετικές ενέργειες που θα επιφέρουν πολλαπλά οφέλη για τους δημότες, αλλά και την περιοχή μας γενικότερα.

Οι κυριότερες τοποθετήσεις του επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Νίκου Παπαδημάτου στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 4/3 έχουν ως εξής:

«Ο κ. Δήμαρχος συνειδητά παραπληροφορηθεί. Η δημιουργία του Φορέα είναι απαραίτητη. Με την παρουσία και την συμμετοχή των Δήμων της περιοχής, αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Εμείς πρέπει να αποφασίζουμε για το νερό που θα πίνουμε, για την τιμή του, για το πως θα φτάνει στους πολίτες, για όλα και όχι κάποιοι άλλοι στους οποίους, στην ουσία, εσείς κ. Πελετίδη θέλετε να παραχωρηθεί αυτό το δικαίωμα.

Καλός ο Ρομπέν των Δασών και ο Ζορρό, αλλά αυτοί υπάρχουν μόνον στις ταινίες και στις φανταστικές ιστορίες. Δεν εξυπηρετεί σε τίποτα ο κ. Δήμαρχος να το παίζει Ζορρό και Ρομπέν των Δασών στο όνομα, δήθεν, των λαϊκών συμφερόντων. Αυτές οι τακτικές και δεν ωφελούν και έχουν, πλέον, ξεπεραστεί.

Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό: Πίνουμε νερό από άλλες περιοχές της χώρας, γιατί να μην παράγει, πλέον, και η Πάτρα το δικό της νερό, να το προωθεί πανελληνίως και να ενισχύεται έτσι και η τοπική οικονομία;

Μας λέτε συμμαχία του γαλάζιου, του μαύρου, μόνο του κόκκινου, δεν μας λέτε. Ας μην κρυβόμαστε λοιπόν, μιλάτε εκ μέρους του ΚΚΕ. Ο Δήμος Πατρέων, όμως, και το καλό των δημοτών πρέπει να είναι πάνω από κομματικές ιδιότητες και ταυτότητες. Πρέπει να βλέπει το καλό των πολιτών και να μην είναι εγκλωβισμένος σε ιδεοληψίες».

NIKOΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ