Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός οφείλει να απειλήσει με βέτο την ΕΕ

Στην άποψη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης όφειλε να απειλήσει με βέτο την Ευρωπαϊκή Ένωση και να πιέσει για κυρώσεις στην Τουρκία επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επαναλάβει αυτήν του τη θέση και κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος που συγκαλείται με αντικείμενο την προσφυγική κρίση και την επεξεργασία των θέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαχείρισή της. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ενδέχεται να αποφασιστεί η αναβολή της συνεδρίασης της ΚΕΑ στις 14 Μαρτίου ως προληπτικό μέτρο για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κρύβει τη δυσφορία του για το γεγονός πως ο πρωθυπουργός αρνείται (τουλάχιστον προσώρας) να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με στόχο τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για το μεταναστευτικό/προσφυγικό ή να επιδιώξει τη συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης μέσω ενός εθνικού διαλόγου. Εξ αυτού του λόγου επαναλαμβάνει στους συνεργάτες του, αυτό που είπε και από το βήμα της Βουλής, ότι δηλαδή προτίθεται να βάλει πλάτη και στην Ελλάδα (τοπικές κοινωνίες) και στην Ευρώπη εφόσον ασφαλώς η κυβέρνηση εμφανίσει ένα εθνικό συγκροτημένο σχέδιο αντιμετώπισης του Μεταναστευτικού.

Στην Κουμουνδούρου λένε ότι είναι τουλάχιστον παράδοξο τη στιγμή που ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του μιλούν για «εισβολή» να μην καλούν τους πολιτικούς αρχηγούς για ενημέρωση και διάλογο. Ο Αλέξης Τσίπρας διευκρίνισε πάντως και χθες στη συνέντευξή του στο Mega πως αυτό που έκανε ο Ερντογάν συνιστά επιθετική ενέργεια της Τουρκίας και όχι εισβολή (γιατί αυτό σημαίνει πόλεμο) σχολιάζοντας πως «δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτό που έκανε η κυβέρνηση κλείνοντας τα σύνορα ήταν αυτό που έπρεπε». Θύμισε δε ότι το ίδιο έπραξε και ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 όταν έκλεισε τα σύνορα στον Έβρο «χωρίς τυμπανοκρουσίες, δίκανα και καραμπίνες».

Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει τη στήριξη της ΕΕ αν και όπως διαπιστώνει η Ευρώπη αποφεύγει να πει κάτι για μετεγκατάσταση των προσφύγων κάτι που υποδηλώνει ότι η χώρα θα μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα θα περιοδεύσει στον Έβρο και τα νησιά «καθώς έχουμε καθήκον όλες οι πολιτικές δυνάμεις να ακολουθήσουμε μία πολιτική που θα οδηγήσει σε διέξοδο».

Πηγή: ethnos.gr