Οι Τούρκοι δουλέμποροι έριξαν τις τιμές: Μόνο 13 ευρώ το άτομο για μεταφορά στα νησιά

Κατακόρυφη πτώση των τιμών από τους Τούρκους δουλέμπορους για την μεταφορά μεταναστών στα ελληνικά νησιά.

Την ώρα που η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα οξυμένη μετά την προκλητική κίνηση Ερντογάν να ωθήσει μεγάλες μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα και το κλείσιμο των συνόρων ως απάντηση της Αθήνας, νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Τούρκος διακινητής επιβεβαιώνει την ελληνική θέση για καθοδηγούμενη απόπειρα εισροής ανθρώπων από την Τουρκία μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της εφημερίδας, μετά το άνοιγμα των συνόρων από τον Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα, η μεταφορά των μεταναστών προκειμένου να περάσουν προς την ελληνική πλευρά διευκολύνεται με κάθε τρόπο.

Σύμφωνα με τον τούρκο διακινητή, ο οποίος αυτοαποκαλείται Σεμίχ, η “ταρίφα” της μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς την ελληνική πλευρά έχει πέσει πολύ τα τελευταία 24ωρα.

“Μας έχει επιτραπεί από την τουρκική πλευρά. Στο παρελθόν συνηθίζαμε να τους περνάμε απέναντι για 200 ή 300 δολάρια ανά άτομο αλλά πλέον το κάνουμε με 15 δολάρια (13 ευρώ) “, αναφέρει χαρακτηριστικά ο τούρκος διακινητής.