Τον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ ενημέρωσε για τον Έβρο ο Κ.Μητσοτάκης – Σήμερα στα σύνορα μαζί με τον Κροάτη Πρωθυπουργό

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε χθες  με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση στον Έβρο, στα ελληνο-τουρκικά χερσαία αλλά και τα θαλάσσια σύνορα και τόνισε το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας να υπερασπιστεί τα σύνορα της.
Ο Πρόεδρος Τράμπ αναγνώρισε το δικαίωμα της Ελλάδος να επιβάλει την νομοθεσία της στα σύνορα της, αφού άλλωστε είναι γνωστό οι απόψεις του για την λαθρομετανάστευση και τις εφαρμόζει στα σύνορα με το Μεξικό και ο ίδιος.
Έρχεται και ο Κροάτης Πρωθυπουργός σήμερα στον Έβρο
Ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Andrej Plenković και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Davor Božinović, θα συμμετέχουν στη σημερινή επίσκεψη στον Έβρο που θα πραγματοποιήσουν μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όλοι οι επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Θεσμών.

Οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli θα αφιχθούν στην Αλεξανδρούπολη στις 13:05 ώρα Ελλάδος, όπου θα τους υποδεχτεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ίδια ώρα θα φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής,
Θα πετάξουν όλοι μαζί πάνω από τα ελληνοτουρκικά
σύνορα και θα επισκεφθούν τις Καστανιές
Στη συνέχεια, οι αξιωματούχοι θα πετάξουν με ελικόπτερο πάνω από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία και στις 14:15 θα προσγειωθούν στην περιοχή της Ορεστιάδας, όπου θα επισκεφτούν το Φυλάκιο 1. Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.
Στις 15:30, ο Πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Michel, κα. von der Leyen και κ. Sassoli, θα κάνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, στο Πνευματικό Κέντρο των Καστανιών.
Στις 17:30 ο Πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο στους Ευρωπαίους αξιωματούχους στην Αλεξανδρούπολη.