ΠΑΤΡΑ: Πήρε θέση γα τον κορονοϊό ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος – «Κανείς δεν αρρώστησε από τη μετάληψη»

Από τον Ναό του Αποστόλου Ανδρέου όπου λειτούργησε προχθές Κυριακή της Τυρινής, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος κάλεσε τους πιστούς να προσέρχονται στους ναούς κατά τη Μεγάλη Σαρακοστή μετά φόβου Θεού και όχι του… κορονοϊού!
Ο σεβασμιότατος τόνισε ότι οφείλουμε να λαμβάνουμε προφυλάξεις για την υγεία αλλά επεσήμανε, διαλύοντας τρόπον τινά τους φόβους των πιστώ, ότι “όσα χρόνια υπάρχει η Εκκλησία, όσοι αιώνες κι αν πέρασαν, κανείς δεν αρρώστησε από την Θεία Κοινωνία”. “Είναι δυνατόν κοινωνώντας σώμα και αίμα Χριστού να αρρωσταίνουμε;” αναρωτήθηκε αναφερόμενος στους ιερείς που καταλύουν τη θεία κοινωνία σε νοσοκομεία, αναφερόμενος μάλιστα και στην ιστορία του ιερέα στην Σπιναλόγκα όπου καθημερινά κοινωνούσε τους λεπρούς και μετά κατέλυε κανονικά το Αγιο Ποτήριο.
“Κι εγώ 40 χρόνια στην ιεροσύνη, πόσα Αγια Ποτήρια κατέλυσα; Επαθα τίποτε;” αναρωτήθηκε επίσης επισημαίνοντας ότι “κοινωνούμε μετά φόβου Θεού πίστεως και αγάπης, των Θείων Μυστηρίων”.
Αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στον Εβρο αυτά τα 24ωρα μίλησε για “προσπάθεια αλώσεως της χώρας διά των παράνομων μεταναστών”, τονίζοντας ότι “κινδυνεύουμε από τον συνοριο-ιό” ενώ κάλεσε τους πιστούς σε αγρυπνία για όσους που φυλάσσουν τα σύνορά μας.

Κατά το τέλος της Θείας Λειτουργίας αναφέρθηκε στο πρόσωπο του κομισθέντος Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς Καλλινίκου, χαρακτηρίζοντάς τον ως μία “χαρισματική, πολυτάλαντη και εμβληματική προσωπικότητα της Εκκλησίας”.
Αναφέρθηκε στο πολυσχιδές έργο του, στον πνευματικό σύνδεσμο που είχε προσωπικά μαζί του και με τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο αλλά και για την σχέση του αοιδίμου ιεράρχη με την Πάτρα. Αφού έζησε κατά την νεότητά του εδώ και υπηρέτησε ως ιεροψάλτης και κατηχητής. Στη Μονή Ομπλού Πατρών είχε καρεί μοναχός, ενώ στον Παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου είχε χειροτονηθεί διάκονος, υπό του αειμνήστου Μητροπολίτου Θεοκλήτου, μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών.