Η εισαγγελέας προτείνει την αθώωση του 30χρονου ηθοποιού για τον βιασμό οδηγού ταξί

Ένα βήμα πιο κοντά στην αθώωση, φέρνει τον 30χρονο ηθοποιό Γ.Κ, η αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας για τον βιασμό ενός 24χρονου οδηγού ταξί, τον Νοέμβριο του 2018, αδίκημα που τον κρατά μέχρι και σήμερα στη φυλακή.

Χαρακτηρίζοντας «ακαταμάχητη» την ιατροδικαστική έκθεση που αποκλείει τους ισχυρισμούς του οδηγού ταξί περί σεξουαλική πράξης, η εισαγγελέας εμφανίστηκε πεπεισμένη, πως δεν υπήρξε βιασμός, την επίμαχη βραδιά. Ούτε ένα στοιχείο άλλωστε, δεν προέκυψε, όπως τόνισε, που να συνηγορεί υπέρ της άποψης ότι ο 30χρονος ηθοποιός βίασε ή κακοποίησε σεξουαλικά τον 24χρονο οδηγό ταξί. Κορυφαία απόδειξη, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, είναι το γεγονός ότι δεν βρήκε δείγμα dna του κατηγορουμένου στο «θύμα», καθιστώντας έωλη την κατηγορία σε βάρος του 30χρονου ηθοποιού.

«Έχουν διατυπωθεί εκατέρωθεν αντικρουόμενοι ισχυρισμοί για το τι έχει συμβεί την επίμαχη βραδιά. Για όλα όσα έχουν διατυπωθεί υπάρχει ένας αντίλογος. Όμως υπάρχει ένα αποδεικτικό στοιχείο στη δικογραφία για το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος. Αυτό το στοιχείο είναι η έκθεση dna της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών. Από αυτήν προκύπτει ότι δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος dna του κατηγορουμένου στον οδηγό ταξί. Ο γενετιστής κύριος Φίτσιαλος όσον αφορά στην συγκεκριμένη έκθεση εισέφερε στο δικαστήριο μια ακαταμάχητη επιστημονική άποψη ότι μόνο τα μάτια δεν αφήνουν dna. Η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας δεν αφήνει περιθώρια. Όσο για το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να φορούσε γάντια δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν σε τέτοιο συμπέρασμα. Ούτε ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος φορούσε γάντια. Προτείνω να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού».

powered by Rubicon Project
Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε μόνο στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας που θα εκδώσουν την απόφασή τους, την ενοχή του ηθοποιού για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών.