(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Το πλωτό «ξενοδοχείο», από το λιμάνι, έφερε γκρίνια στην αγορά της Αλεξανδρούπολης – Φιλοξενεί ήδη Αστυνομικούς και Στρατιωτικούς

Την στιγμή που όλος ο Έβρος “καίγεται”, οι πάντες έχουν ξεσηκωθεί και ενωθεί από την Παρασκευή με τους αστυνομικούς και στρατιωτικούς για να αποκρούσουν την ασύμμετρη απειλή εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών απ’ την Τουρκία, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης διαμαρτύρεται γιατί τα μέλη του θα χάσουν έσοδα απ’ τις διανυκτερεύσεις των αστυνομικών που ήρθαν να ενισχύσουν τις δυνάμεις.
Ενώ απλοί πολίτες του Έβρου, σύλλογοι, Τοπικές Κοινότητες, δήμοι, επιχειρήσεις, οργανώσεις και από όλη την Ελλάδα έχουν ενωθεί και δείχνουν ένα συγκινητικό κύμα συμπαράστασης και προσφοράς, παραμερίζοντας όποιες διαφορές και απόψεις, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η αντίδραση του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, η οποία έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλη Καραμαλάκη.

Σε αυτήν εκφράζει την έντονη αντίδραση της για την άφιξη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης του πλοίου Superfast XI από την Πάτρα,  στο οποίο θα φιλοξενηθούν αστυνομικοί που μετακινήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο, για την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και οι οποίοι ήδη ξεπερνούν τους 400. 

Την επιστολή υπογράφει ο νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου, γνωστός ξενοδόχος της Αλεξανδρούπολης Απόστολος Παλακίδης και εκφράζεται η δυσαρέσκεια των ξενοδόχων της Θράκης, γιατί αποσύρθηκε το ενδιαφέρον που είχε καταγραφεί στα ξενοδοχεία της περιοχής για διαμονή αστυνομικών και λοιπών άλλων στελεχών του Ελληνικού Κράτους. Αν και παραδέχεται ότι υπήρξε σοβαρό πρόβλημα τις προηγούμενες ημέρες λόγω έλλειψη δωματίων για την εξυπηρέτηση των αστυνομικών, με αποτέλεσμα κάποιοι να αναγκάζονται να μένουν σε ξενοδοχεία ακόμα και της… Καβάλας και να έρχονται για υπηρεσία στον Έβρο, τονίζεται ότι πλέον τώρα που πέρασε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας άδειασαν δωμάτια και μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί.

Μάλιστα ο κ.Παλακίδης στην επιστολή του επικαλείται ότι η διαμονή των αστυνομικών δυνάμεων στο πλοίο που έχει “δέσει” στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και όχι σε ξενοδοχεία της Θράκης, στερεί τη δυνατότητα των επαγγελματιών του κλάδου των ξενοδοχείων να συνδράμουν με τις υποδομές και τη φιλοξενία τους, σ’ αυτή τη γιγάντια προσπάθεια που επιτελείται.

Αλήθεια, δεν μας λέει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης και τα μέλη του, πως ακριβώς θα συνδράμουν σε αυτή την γιγάντια προσπάθεια;

Θα παραχωρήσουν για μερικές ημέρες δωρεάν τα δωμάτια τους για την διαμονή των αστυνομικών που επί ώρες παλεύουν να αποτρέψουν την παράνομη είσοδο των λαθρομεταναστών; Όχι βέβαια. Θα πληρωθούν κανονικά, έστω και με ποσό μικρότερο ενδεχομένως από τις τιμές που έχουν και με βάση την αποζημίωση της υπηρεσίας.
Όταν οι αρμόδιοι της ΕΛ.ΑΣ και οι ίδιοι οι αστυνομικοί έψαχναν σαν… αλαφιασμένοι κατάλυμα το Σαββατοκύριακο, αυτοί δεν έδειξαν την ίδια… ευαισθησία για να μην χάσουν τα έσοδα από τους επισκέπτες του τριημέρου. Περίμεναν πρώτα να φύγουν αυτοί και τώρα που άδειασαν τα δωμάτια, ζητούν να φύγει το πλοίο.
Όταν αναφέρεται πως οι ξενοδοχειακές μονάδες διαθέτουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες φιλοξενίας και υποδομές, μήπως νομίζουν ότι οι αστυνομικοί, πολλοί από τους οποίους και οικειοθελώς, ήρθαν να φυλάξουν τα σύνορα και να δέχονται βροχή πέτρες, δακρυγόνα και καπνογόνα από τους λαθρομετανάστες και τους Τούρκους, ήρθαν στον Έβρο για διακοπές;