Πάτρα: «Γολγοθάς» εμπόρου… για ένα πλαστό χαρτονόμισμα! – Το πήγε σε τράπεζα και ο ταμείας κάλεσε την αστυνομία

Ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου οχήματος κάνει μεταφορές προϊόντων και διανομή σε πολλά σημεία της Πάτρας. Συνεργάζεται με συγκεκριμένο υποκατάστημα τράπεζας στην Πάτρα, οι υπάλληλοι του οποίου τον γνωρίζουν καλά!

Που να φανταζόταν όμως ότι θα βίωνε έναν πραγματικό Γολγοθά, εξαιτίας ενός πλαστού χαρτονομίσματος των 50 ευρώ. Ο επιχειρηματίας προφανώς την «πάτησε», πληρώθηκε σε μία συναλλαγή με ένα πλαστό χαρτονόμισμα και μαζί με άλλα… επιχείρησε να το καταθέσει στην Τράπεζα. Αν όντως γνώριζε ότι πρόκειται για πλαστό 50ευρο, προφανώς… δεν θα το πήγαινε σε τράπεζα!

Φθάνοντας στο ταμείο, ο υπάλληλος εντόπισε την πλαστότητα του χαρτονομίσματος και ζήτησε ταυτότητα από τον έμπορο. «Δεν εχω μαζί μου» του απάντησε, συμπληρώνοντας ότι «γνωρίζετε ποιος είμαι, δείτε και τα στοιχεία του τραπεζικού μου λογαριασμού» του είπε για να λάβει την εξής απάντηση: «Κύριε λυπάμαι θα καλέσω την Αστυνομία»! Ο άνδρας αντέδρασε (είχε παρκάρει και το φορτηγάκι του έξω από την τράπεζα) όμως διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο από τα περιμένει. Καίτοι είπε στον υπάλληλο να καταστρέψει το πλαστό χαρτονόμισμα και ο ίδιος να του δώσει άλλο πενηντάευρο!

Περιπολικό της Αστυνομίας έφθασε μετά από λίγο και ο ένστολος κάλεσε τον επιχειρηματία να τον ακολουθήσει στο τμήμα. Μαζί με το φορτηγάκι. Του είπε μάλιστα να βάλει το φορτηγάκι σε κάποιο πάρκινγκ και ο έμπορος αντέδρασε: «Μα να πληρώσω και από πάνω»; Τελικά πήγαν στο Τμήμα όπου έγινε καταγραφή των στοιχείων του εμπόρου, και σχηματίστηκε δικογραφία με το πλαστό 50ευρο… στο φάκελο! Ο έμπορος βρέθηκε… «κρατούμενος» έστω και για κάποιες ώρες, ενώ ακύρωσε προγραμματισμένες δουλειές του αφού απασχολήθηκε όλο το πρωινό!

Θα πρέπει να τονιστεί πως παρόμοιος «Γολογθάς» μπορεί να συμβεί σε κάποιον ακόμη και για πλαστό χαρτονόμισμα… των 5 ευρώ!

ΠΗΓΗ: dete.gr