ΠΑΤΡΑ: Κύμα μεταναστών στο λιμάνι – Δεν «περνάει κουνούπι» για Ιταλία – Πολλές οι συλλήψεις

Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο δεν έφερε σφραγίδα εισόδου σε έδαφος SCHENGEN .

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

 

Επίσης, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 33 και 25 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε η 25χρονη να αποπειράται να εξέλθει παράνομα της χώρας, επιδεικνύοντας ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με την άμεση συνέργεια του 33χρονου, ο οποίος την συνόδευε και θα ταξίδευε μαζί της.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα ανωτέρω έγγραφα.

 

Τέλος, στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 31, 28 και 23 ετών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, διαπιστώθηκε ότι 31χρονος αλλοδαπός ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, μετέφερε με τη συνέργεια της 28χρονης (συνοδηγός), ως επιβάτη τον 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το ανωτέρω έγγραφο και το Ι.Χ.Ε. όχημα.