ΑΧΑΪΑ: Θεατρικό Εργαστήρι στα Ζαχλωρίτικα Αιγιάλειας – Από το Σάββατο

Ο Φιλοπροοδευτικός Μορφωτικός σύλλογος Ζαχλωριτίκων «ΗΡΑΚΛΗΣ» εγκαινιάζει την λειτουργία του Παιδικού-Θεατρικού Εργαστηρίου με την συγγραφέα-σκηνοθέτη-εκπαιδευτικό θεατρικής αγωγής και θεατρολόγο Άννα Γουρζή που απευθύνεται σε παιδιά κι εφήβους με κεντρικό στόχο το ανέβασμα μιας ολοκληρωμένης θεατρικής παράστασης που θα δημιουργηθεί από τα παιδιά εξ ολοκλήρου: η ιδέα, η πλοκή, το κείμενο, η σκηνοθεσία, η καλλιτεχνική επιμέλεια, τα σκηνικά, τα κοστούμια , θα προκύψουν μέσα από τις δημιουργίες των συμμετεχόντων στο πλαίσιο του εργαστηρίου.

Μέσα από την θεατρική πράξη, κάθε παιδί κι έφηβος ενθαρρύνεται ώστε να ανακαλύψει δημιουργικά τις εκφραστικές του δυνατότητες, να επικοινωνήσει με τους γύρω του και να πλησιάσει με εν συναίσθηση τον συνάνθρωπό του.

Με όχημα το θεατρικό παιχνίδι ,τον σωματικό αυτοσχεδιασμό, την κίνηση, τη δημιουργική γραφή και το θεατρικό κείμενο, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα δημιουργήσουν τους δικούς τους θεατρικούς κόσμους, διαμορφωμένοι μέσα από τις εμπειρίες τους, τις ιδέες τους και των θεμάτων που τους απασχολούν.

Περίοδος 2020–2021
Το εργαστήρι θα λειτουργήσει σε δύο τμήματα:
Α΄ Τμήμα: παιδιά από τη γ’ δημοτικού έως και τη στ’ δημοτικού
Β΄ Τμήμα: μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Ημέρες & ώρες:
Σάββατο 10-12 α΄ τμήμα (δημοτικό)

Σάββατο 12- 14 β΄ τμήμα (γυμνάσιο -Λύκειο)

Η Άννα Γουρζή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Από το 1985 διαμένει μόνιμα στην περιοχή της Αιγιάλειας.
Είναι πτυχιούχος Οικονομίας και διοίκησης και Αριστούχος Απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών με πλήθος συμμετοχής σε επιμορφωτικά βιωματικά σεμινάρια για το θέατρο στην εκπαίδευση και την υποκριτική τέχνη.
Διαθέτει πολυετή εμπειρία πάνω στο θεατρικό παιχνίδι και το θέατρο για εφήβους & νέους, ενώ συμμετέχει στις δράσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας από το 2016 μέσω της Δημοτικής βιβλιοθήκης Γ. Παναγόπουλος στο Αίγιο και στην Ακράτα και παράλληλα τα τελευταία 2 χρόνια ασχολείται και με τον χώρο του κινηματογράφου και συγκεκριμένα του ντοκυμαντέρ.

Το Παιδικό-Εφηβικό Θεατρικό Εργαστήρι θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην περιοχή μας, ενώ έχει λειτουργήσει για ένα χρόνο στην Πάτρα το 2017.

Εγγραφές καθημερινά 10.00-14.00 στο τηλέφωνο 6949970982 και ηλεκτρονικά στο gourzianna@gmail.com
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας .
Έναρξη μαθημάτων Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020.